Share

Greva generală a controlorilor de trafic aerian va afecta, marți, zeci de zboruri programate pe Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Greva a început la ora 9:00, pe site-ul Companiei Naționale Aeroporturi București figurând cinci zboruri anulate ale companiei Ryan Air, spre și dinspre Roma și Berlin, și unul dinspre Timișoara, însă nu există precizări dacă aceste anulări au vreo legătură cu acțiunea controlorilor de trafic aerian.

Blue Air notează pe pagina proprie de Facebook că deocamdată sunt afectate trei zboruri: Roma — București, Hamburg — București și Florența — București.

“Avem trei curse anulate până în prezent. Există posibilitatea ca unele curse low cost să fie anulate. Pasagerii trebuie să mențină în permanență legătura cu companiile aeriene. Prezentarea lor să se facă la ora stabilită pentru zbor.

Greva este pe perioadă nedeterminată, sperăm ca această grevă să se încheie cât mai repede ca să nu apară probleme mai mari.

Întârzierile se vor propaga pe parcursul zilei. Sunt afectate toate cursele care urmau să aterizeze sau care urmau să decoleze la ora 9.”, a declarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni.

Controlorii de trafic aerian au declanșat, marți dimineață, la ora 9:00, greva generală cu șanse, însă, ca protestul să se încheie în câteva ore.

Pe de altă parte, chiar dacă este posibil ca greva generală de marți să fie suspendată într-o oră sau două, conflictul colectiv de muncă nu se va închide, întrucât sunt alte 50 de revendicări ale salariaților ROMATSA care trebuie discutate, anunță Agerpres.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ