Traficul de persoane va fi stopat

Două activități educativ-preventive au fost desfășurate în cadrul Campaniei ,,Prevenit în vacanță” de către polițiștii ”Biroului de Analiză și Prevenire Criminalității Iași”, alături de reprezentanții ”Centrului de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog Iași” și ”Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Iași”. Beneficiarii au fost personalul Centrului de zi “Sfântul Nicolae” și ai Centrului de Zi “Sfântul Stelian“, care se află pe raza comunei Ciurea, din județul Iași.

Informații informativ-preventive au fost furnizate în cadrul activităților

Principalele subiecte abordate au fost: prevenirea victimizării minorilor, siguranța pe internet, prevenirea traficului de persoane și a exploatării prin muncă. Au fost oferite și informații cu privire la consecințele nerespectării legii penale, explicându-se și termenul ,,infracțiune”.

Problematica preventivă a fost însoțită de exemple concrete, astfel încât contactul cu beneficiarii a fost una cu caracter interactiv, mai ales că s-a adus în discuție problema repercusiunilor consumului de alcool și a substanțelor psihoactive.

Întâlnirea a avut un caracter benefic pentru localnici și pentru că s-au prezentat sugestii în ceea ce privește siguranța personală, informații pentru prevenirea traficului de persoane.

Li s-au expus oamenilor toate riscurile la care se expun. Totodată, au fost distribuite 45 de pliante, care conțin recomandări potrivite campaniei “Distruge zidul indiferenței! Traficul de persoane poate fi prevenit“.

LĂSAȚI UN MESAJ