Share

Cel puţin 250 persoane au murit în sud-vestul Columbiei din cauza unor alunecări de teren, a declarat preşedintele Juan Manuel Santos, citat de BBC News online. Bilanțul ar putea crește.

Ploi abundente care au durat mai multe ore în cursul nopţii au făcut ca râurile să iasă din matcă, inundând cu noroi mai multe case din provincia Putumayo, notează ZF.ro.

Mai multe persoane sunt date dispărute. Un militar a spus că principalul spital din zonă depune eforturi mari pentru a trata victimele.

Citeste si   La UAIC va fi CONSTRUIT un nou cămin STUDENȚESC

Juan Manuel Santos, care s-a deplasat în regiunea afectată, a spus că mili  tarii au fost trimşi la faţa locului ca parte a răspunsului naţional în caz de urgenţă.

Jose Antonio Castro, primarul capitalei provinciale Mocoa, a declarat pentru postul de radio Caracol că oraşul este “total izolat”, fără electricitate şi apă.

In jur de 1100 de soldati si politisti sunt implicati in operatiunile de cautare si salvare a victimelor.

Initial presedintele Juan Manuel Santos, care s-a deplasat la fata locului, a afirmat ca un bilant inca provizoriu este de 154 de morti, iar Crucea Rosie a anuntat ca sunt 400 de raniti si 220 de persoane sunt date disparute, relateaza AFP.

Citeste si   Coronavirus: SUA au depăşit pragul de 200.000 de decese

Duminica dimineata bilantul mortilor a fost actualizat la cel putin 254 de oameni, relateaza BBC si Reuters.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ