Share

Fostul preşedinte Traian Basescu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că ancheta SRI în cazul lui Florian Coldea este o reacţie firească pentru ca “tăvălugul mediatic ajunsese prea departe”, afirmând că speră ca ancheta să fie una corectă şi să scoată adevărul la iveală.

“Cred că este o reacţie firească a Serviciului Român de Informaţii pentru că tăvălugul mediatic ajunsese prea departe şi era despre vârful SRI. Eu sper ca acea comisie care face ancheta să fie una corectă care să-i respecte drepturile şi în acelaşi timp să scoată la lumină adevărul”, a spus fostul şef de stat pentru MEDIAFAX.

Citeste si   Tânărul care a DISTRUS 10 MAȘINI în cartierul ALEXANDRU nu deține PERMIS de CONDUCERE

Întrebat dacă suspendarea lui Coldea se impunea mai demult, Traian Băsescu a afirmat că este “greu de spus”.

“Greu de spus. Eu constat că s-a întâmplat. Deci, a fost o reacţie în cele din urmă sănătoasă a SRI. Este şi o reacţie specifică structurilor militare”, a comentat Băsescu.

El a subliniat că înregistrările difuzate de Sebastian Ghiţă au afectat percepţia publică asupra SRI şi, în acest context, se impunea o comisie care să facă o anchetă internă în primul rând.

Citeste si   Tânărul care a DISTRUS 10 MAȘINI în cartierul ALEXANDRU nu deține PERMIS de CONDUCERE

Fostul preşedinte a precizat că este “binevenită” şi o anchetă parlamentară.

Serviciul Român de Informaţii a anunţat joi că la nivelul serviciului a fost constituită o comisie de verificare, până la finalizarea acestora, prim-adjunctul SRI, Florian Coldea, fiind pus la dispoziţia directorului structurii.

“În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificari preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale. În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii vor fi preluate de către Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstanţele prezentate public precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea”, a precizat SRI.

Citeste si   Tânărul care a DISTRUS 10 MAȘINI în cartierul ALEXANDRU nu deține PERMIS de CONDUCERE

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ