Share

Tramvaiul va circula pe toate liniile din oraş. Peste 100 de femei, copii, tineri şi bătrâni au ţinut să se plimbe duminică cu ‘Tramvaiul Centenarului – Iaşi, Capitala renaşterii naţionale.

Înainte de a urca în mijlocul de transport, ieşenii au fost serviţi cu ceai şi covrigi calzi. Tramvaiul Centenarului a fost inaugurat în acordurile fanfarei Brigăzii 15 Mecanizate ‘Podu înalt’, după un scurt moment artistic susţinut de actorii Ateneului din Iaşi şi discursuri ale oficialităţilor.

Citeste si   Vezi lista școlilor în care se suspendă cursurile școlare în modalitatea „faţă în faţă"

Scenele tematice realizate pe tramvai, elementele grafice imprimate pe tapiţerie şi galeria interioară cu rol educaţional au fost efectuate de Asociaţia Tramclub Iaşi, Facultatea de Arte Vizuale şi Design.

“Pe caroseria tramvaiului am încercat să readucem în prim plan o filă deosebit de importantă din istoria oraşului nostru şi anume momentul în care Iaşul a devenit pentru a doua oară capitală a României.

Pe laterala dreaptă a tramvaiului se regăsesc portretele Regelui Ferdinand, chipul Reginei Maria, alături de clădirile din Iaşi care au avut rolul de instituţii ale statului sau de reşedinţă pentru personalităţile acelor vremuri,”a explicat Silviu Teodor Stanciu, preşedintele Asociaţiei Tramclub Iaşi.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ