Share

S-a dat startul proiectului transnațional ”URSULEȚII DE PLUȘ RO-MD”, prin activitatea Ursulețul învață fără frică, derulată de cele 2 instituții partenere, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași și Instituția Publică Gimnaziul ”Ion Creangă” din Republica Moldova.

Proiectul se desfășoară cu scopul de a sprijini transferul și implementarea de practici inovatoare în educație, facilitând schimbul de experiențe de învățare la nivel european și oferind posibilitatea instituțiilor partenere din Republica Moldova și România să colaboreze la nivel transnațional. Profesorii coordonatori – Floricica Morariu și Costina Macovei de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași și Diana Rotari de la Instituția Publică Gimnaziul ”Ion Creangă” din Republica Moldova au demarat pe 9 noiembrie 2020 activitățile online de intercunoaștere între elevii celor 2 școli.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI și candidat la Senat: „MODERNIZAREA infrastructurii rutiere a fost o PRIORITATE pentru administrația SOCIAL-DEMOCRATĂ!”

Ursulețul de pluș Bucurel va călători peste Prut și va studia la o Instituția Publică Gimnaziul ”Ion Creangă” din Țarigrad, Republica Moldova timp de 3 săptămâni, după care se va întoarce acasă cu multe impresii și cunoștințe noi. Copiii vor face o agendă personalizată, iar pe prima pagină vor redacta o scrisoare în numele ursulețului adresată elevilor de la scoala parteneră.

Deși este o perioadă de încercări, copiii au făcut cunoștință cu elevii de peste Prut, au schimbat impresii și au prezentat unii altora ursuleții pregătiți pentru călătorie. Când ambii ursuleți vor ajunge la destinație, elevii celor două instituții se vor intâlni din nou pentru a povesti despre drumul parcurs. Timp de 3 săptămâni ursulețul Bucurel, va merge la toate lecțiile împreună cu elevii din instituția parteneră și va învăța alături de elevi.

“Ne-am întalnit online cu elevii dintr-o clasă de a VI-a și am văzut cum e să înveți în Republica Moldova. Toți elevii păreau foarte uniți, când îi întrebam ceva, toți doreau să răspundă. M-am simțit ca și cum eram colegi de clasă.” – a spus Adelina Iuscinschi, elevă în clasa a V-a B la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

“Chiar dacă în lume este o mare și urătă pandemie cu care ne confruntăm cu toții, elevii de la școala din Republica Moldova sunt fericiți și își păstrează lumina interioară. Copiii de la școala parteneră sunt simpatici și prietenoși, au un grai dulce  și păreri diferite. Abia aștept să învăț cât mai multe de la ei. Poate vom avea ocazia peste ceva timp să ne și întâlnim.” – a adăugat Mara Damian, elevă în aceeași clasă.

 

Citeste si   (P) VASILE TOMA, senator PSD IAȘI: „Bugetul SĂNĂTĂȚII trebuie să CREASCĂ de URGENȚĂ! Pulsul sănătății este din ce în ce mai SLAB și mai RAR!”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ