În cadrul spitalului “Dr C I Parhon” Iasi s-a efectuat, în cursul nopții de miercuri (25.03. – n.r.) o nouă intervenție de transplant renal

Aceasta intervenție a fost coordonata de către Agenția Naționala de Transplant și efectuata după confirmarea primita de la Ministerul Sănătății ca programul de transplant de la donator cadaveric continua.

Donatorul este o pacientă în vârstă de 45 de anilată în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Județean de Urgența Oradea. Grație acestui gest, doi oameni aflați în program de dializa în județul Iași, se vor putea bucura de viață, după operația de transplant de rinichi.

Citeste si   Trei DECESE noi în România provocate de CORONAVIRUS! Numărul VICTIMELOR a ajuns la 29

A fost transplantată renal o pacienta în vârsta de  55 de ani, din județul Iași,  aflată în program de dializa de  14 ani în urmărirea medicilor  nefrologi pentru o afecțiune autoimună. Pacienta se afla pe lista de așteptare de aproximativ 10 ani. In prezent, evoluția post transplant  este favorabilă, cu reluarea diurezei si ameliorarea  parametrilor renali.

Al doilea pacient transplant, este un pacient în vârsta de 47 de ani, din județul Iași, aflat în program de dializa din anul 2018, fiind în evidenta medicilor nefrologi pentru o afecțiune genetica. Și în cazul acestui pacient, evoluția post transplant este favorabila, cu reluarea diurezei și ameliorarea parametrilor renali.

Citeste si   Prefectul județului IAȘI interzice PRIMARILOR sa facă alte CHELTUIELI în afara celor de strictă NECESITATE

Dr. Ionuț NISTOR: ”Mulțumim familiei donatorului care și-a dat acordul pentru această prelevare”

”Grație acestui gest, doi oameni aflați în program de dializă în județul Iasi, se vor putea bucura de viaţă, după operația de transplant de rinichi. Mulțumim familiei donatorului care si-a dat acordul pentru aceasta prelevare, un gest care  va schimba complet viața tinerei noastre paciente.

Felicitam echipa din  cadrul Spitalului “Dr Ci Parhon” Iasi,  Clinicii de Urologie şi Transplant Renal, ATI şi a Clinicii de Nefrologie, pentru munca depusa in aceste zile! O viață salvată schimbă lumea. Transplantul înseamnă VIAȚĂ! Respect tuturor cadrelor medicale care se luptă pentru viața semenilor în această perioadă atât de grea”, au declarat reprezentanții Spitalului “Dr. Ci. Parhon” Iași.

Citeste si   A fost înregistrat DECESUL numărul 30 provocat de CORONAVIRUS pe teritoriul României

 

LĂSAȚI UN MESAJ