Share

Municipalitatea ieșeană va acorda gratuitate pe mijloacele de transport în comun timp de o lună pentru elevii și studenții care vor dona sânge. Demersul vine la solicitarea Ligii Studenților de la Universitatea „Al. I. Cuza” (UAIC).

„Vom introduce o gratuitate timp de o lună pentru elevii și studenții care donează sânge în centrele specializate. Este un element de noutate națională. Am primit o solicitare în acest sens de la Liga Studenților de la UAIC. Am vrea să vedem cum elevii și studenții din România dau o lecție celor maturi, care nu înțeleg că sângele nu este un moft al sistemului public de sănătate, ci o modalitate de a ne salva semenii, un act de solidaritate”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Studenții care vor beneficia de aceste facilități trebuie să fie înmatriculați la o formă de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, cu domiciliul / reședința în municipiul Iași.

Citeste si   Iată CUM BLOCHEAZĂ directorul Virgil BABÂI dezvoltarea comunei DOBROVĂȚ!? S-au obținut 28 din cele 29 de AVIZE

Proiectul va fi supus dezbaterii și votului în ședința Consiliului Local de miercuri, 31 mai.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ