Șoferul unui camion cu remorcă încărcat cu lemne s-a angajat într-o urmărire cu un echipaj de poliţie, care a încercat să-l oprească pentru control.

Misiunea s-a dovedit a fi una deloc uşoară pentru poliţişti, şoferul din Marginea intrând cu camionul pe o proprietate privată, unde este acuzat că a devenit violent cu un poliţist care îl filma cu telefonul mobil, în timp ce descărca lemnul. Suspectul a încercat apoi să fugă pe jos, sărind garduri prin mai multe grădini, cu poliţiştii după el, care au tras patru focuri de armă, în încercarea de a-l opri, informează Monitorul de Suceava.

Tânărul în vârstă de 28 de ani a fost în cele din urmă prins, ajungând în arestul poliţiei judeţene, acuzat de infracţiunea de ultraj.

Citeste si   Bilanțul infecțiilor cu coronavirus în România. Raed Arafat a anunțat 1.815 îmbolnăviri

A încercat să-i „confişte” telefonul poliţistului care filma

La sfârşitul acestei săptămâni, o patrulă de la Secţia Rurală 3 Marginea efectua un control pe linie silvică pe DN 2E, pe raza comunei Marginea. Echipajul a efectuat semnal de oprire unui camion MAN cu remorcă, încărcat cu material lemnos, lemn foc de esenţă fag. Șoferul nu a oprit, din contră, a mărit viteza de deplasare, astfel că poliţiştii au plecat în urmărire cu autospeciala Dacia Logan.  La un moment dat, rezultă din cercetări, şoferul a intra cu vehiculul greu în curtea unei case în construcţie. Tânărul a coborât şi a intrat în casă.

Cei doi poliţişti de la Secţia Marginea au solicitat imediat sprijin, de la un echipaj de Ordine Publică.

Între timp, la un moment dat, bărbatul, identificat în persoana lui Constantin Antime, în vârstă de 28 de ani, din Marginea, a ieşit din casă şi a desprins capul tractor, trecând apoi la descărcarea materialului lemnos. Unul dintre agenţi a început să filmeze cu telefonul mobil, fapt care a atras furia tânărului, susţin poliţiştii.

Citeste si   Suceava: A fost finalizată montarea corturilor tip tunel pentru decontaminarea personalului medical şi triajul pacienţilor

„Un poliţist a filmat cu telefonul mobil activitatea ilicită, fără a pătrunde pe proprietatea privată, însă bărbatul s-a arătat deranjat de acest lucru, a ieşit din curte şi a încercat să îi ia telefonul mobil poliţistului”, a declarat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Pus sub acuzare pentru ultraj, a ajuns în arest

Poliţiştii consideră că modul în care a reacţionat individul faţă de poliţistul care îl filma intră în sfera agresiunii, sub forma ultrajului faţă de un om al legii aflat în exercitarea atribuţiilor.

Citeste si   Suceava: Linia de testare COVID-19, transferată de USV la Spitalul Judeţean, urmează să devină funcţională

„În cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, care a dispus continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, suspectul fiind reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în arestul Poliţiei”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos, astfel că va fi sancţionat şi la Legea 171/2000, privind contravenţiile silvice. De asemenea, lemnul va fi cel mai probabil confiscat.

LĂSAȚI UN MESAJ