Share

Transport public mai ieftin pentru elevi și studenți. Cu un singur bilet, un călător poate folosi câte mijloace de transport dorește, pe mai multe trasee, timp de 120 de minute

Este necesară #compostarea biletului doar o dată, la începutul călătoriei, acesta rămânând valabil tot intervalul, în oricare alt tramvai/autobuz/microbuz.

De reținut, utilizatorul trebuie să își încheie călătoria în cele 120 de minute.

Concret, biletele sunt valabile în perioada de timp dată, pe mai multe trasee, iar nu pentru călătorii din punctul A în punctul B. Dacă o persoană din mijlocul de transport nu a ajuns la ultima destinație pe care și-a stabilit-o, dar valabilitatea biletului compostat/procurat online a expirat, aceasta este nevoită să utilizeze un titlu de călătorie nou.

Un bilet valabil 120 de minute, pentru elevi și studenți, costă doar 1,25 lei, iar un abonament unic lunar pentru elevi și studenți costă doar 40 lei și poate fi folosit pe toate traseele, nelimitat.

Noile tipuri de bilete și abonamente sunt mult mai avantajoase, tocmai pentru că oferă posibilitatea ca utilizatorul să poată schimba câte mijloace de transport dorește, indiferent de numărul traseelor

Până acum, prețul de 1 leu al biletului era calculat pentru fiecare călătorie în parte. Dacă o persoană dorea să facă două, trei transbordări, plătea 2 lei, respectiv 3 lei. Astfel, pot fi observate cu ușurință avantajele noului tip de bilet, care poate fi folosit, într-o zonă, 120 de minute, cu doar 1,25 lei.
Biletele achiziționate înainte de 1 septembrie 2018 poti fi folosite până la sfârșitul lunii (30 septembrie 2018).

De asemenea, până când vor fi tipărite titlurile de călătorie cu tariful actualizat, la tonetele #CTP sunt vândute bilete imprimate înainte de intrarea în vigoare a noilor tarife, dar ștampilate de către instituția noastră cu noul preț.

 

Precizăm faptul că abonamentele cu prețul redus pentru studenți sunt eliberate doar în perioada anului universitar, potrivit normelor în vigoare. Primăria Municipiului Iași și universitățile au încheiat un parteneriat care privește acordarea acestor facilități doar în perioada anului în care se desfășoară cursuri, iar nu și în vacanțe. Elevii pot obține abonament pe tot parcursul anului calendaristic.

În ceea ce privește alternativa de achiziționare a biletelor prin intermediul aplicației 24pay, menționăm faptul că, deocamdată, nu pot fi cumpărate titluri de călătorie online cu preț redus pentru elevi și studenți. Pentru aceasta, este necesară o bază de date ale acestor categorii de persoane. Am solicitat instituțiilor de învățământ să ne sprijine cu astfel de date, pentru a putea comercializa şi bilete/abonamente pentru elevi şi studenți. Sperăm să implementăm și această opțiune cât mai curând.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ