Share

Finalizarea stării de urgență generată de pandemia COVID-19 începerea revenirii treptate la normalitate

Primarul Mihai Chirica a prezentat într-o conferință de presă susținută online joi, 7 mai, principalele elemente ale planului de măsuri de reluare a vieții economice și sociale în Municipiul Iași în zilele premergătoare și ulterioare datei de 15 mai, când este preconizată finalizarea stării de urgență generată de pandemia COVID-19 și începerea revenirii treptate la normalitate.

Primarul Mihai Chirica a dispus CTP să facă o planificare a organizării transportului în comun în două etape

Unul dintre principalele domenii ale acestui plan vizează modalitatea de organizare și utilizare a serviciilor de transport în comun asigurate de Compania de Transport Public (CTP) SA.

În acest sens primarul Mihai Chirica a dispus CTP să facă o planificare a organizării transportului în comun în două etape: una intermediară în perioada 11 – 17 mai, urmată de revenirea la programul normal de funcționare, cu toate vehiculele la stradă, după data de 18 mai.

Citeste si   (P) Bogdan COJOCARU: ”Minciunile PNL au atins apogeul: TURCAN şi BOLOȘ au fost trimişi la IAȘI să ne amăgească pe subiectul cu AUTOSTRADA”

Începând de luni, 4 mai, au fost organizate curse speciale CTP pentru pensionari zilnic, în intervalul orar 9.00 – 11.00. Cursele speciale pentru persoanele în vârstă vor fi organizate și în perioada 11 – 17 mai.

După data de 18 mai activitatea CTP va reveni la normalitate, iar compania va utiliza toate vehiculele din dotare

Începând cu data de 18 mai, dacă nu vor apărea alte reglementări la nivel național, pensionarii vor putea circula pe toată perioada zilei, însă doar în mijloacele de transport dedicate, în scopul reducerii riscului de infectare cu noul coronavirus.

Începând cu data de 11 mai, în scopul susținerii activității economice în municipiu, în vehiculele CTP vor avea acces toate persoanele angajate, în baza legitimației de serviciu sau a unei adeverințe eliberate de angajator.

După data de 18 mai activitatea CTP va reveni la normalitate, iar compania va utiliza toate vehiculele din dotare.

Citeste si   PREMII la CONCURSUL național de TIC pentru ELEVII Liceului Special MOLDOVA TÂRGU FRUMOS

În funcție de reluarea activităților didactice în unitățile de învățământ preuniversitar, CTP va organiza și curse speciale pentru elevi.

Reguli de utilizare a transportului public

Măsurile de protecție luate deja în mijloacele de transport în comun nu numai că vor continua, ci se vor intensifica. Astfel, ca și până acum, utilizarea mijloacelor de transport se va putea face doar în limita locurilor disponibile pe scaune, iar călătorii vor fi obligați să poarte mănuși și măști de protecție.

În cursul săptămânii 18 – 24 mai în cele mai utilizate 45 de stații de transport public vor fi înființate puncte de verificare a stării de sănătate a călătorilor. Concret, angajații CTP vor verifica temperatura fiecărui călător înainte de a urca în mijlocul de transport, accesul celor a căror temperatură depășește 37,5 grade Celsius fiind interzis.

Acțiunile curente de dezinfecție a mijloacelor de transport în comun vor continua și vor fi sporite

Cele 45 de puncte de verificare a temperaturii călătorilor vor fi în stațiile Ateneu, Baza 3, Bicaz, Blocuri Cetățuia, Blocuri Ciurea, Blocuri Păcurari, CUG 1, Canta, Casa Sindicatelor, Cimitirul Evreiesc, Dancu, Dr. Savini, Familial, Frigorifer, Gară, Minerva, Mircea Cel Bătrân, Moara 1 Mai Canta, Moara 1 Mai Păcurari, Palatul Culturii, Piața ACB, Piața Independenței, Piața Nicolina, Piața Unirii, Pod Metalurgie, Pod Nicolina, Podu de Piatră, Podu Roș 1, Podu Roș 2, Podu Roș 3, Policlinica Recuperare, Sala Polivalentă, Sg. Grigore Ioan, Bacinschi, Târgu Cucu 1, Târgu Cucu 2, Tătărași Nord, Tătărași Sud, Tehnopolis, Țesătura, Triumf, Tudor Nicolae, Tudor Vladimirescu, Universitate și Zimbru.

Citeste si   WEBINAR despre impactul COVID – 19 ASUPRA agribusiness – ului ROMÂNESC

Stațiile propuse vor fi verificate în două schimburi, între orele 6.00 și 14.00, respectiv 14.00 și 22.00, iar în funcție de fluxul călătorilor aceste puncte pot fi modificate.

Acțiunile curente de dezinfecție a mijloacelor de transport în comun vor continua și vor fi sporite” a declarat Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ