Senatorul care a fost transferat cu elicopterul de la Suceava la București pentru o simplă enteroviroză a costat bugetul serviciilor de urgență 4.400 de euro

Suma a fost obținută în urma calculelor făcute pe orele de zbor ale elicopterelor SMURD folosite de Departamentul pentru Situații de Urgență. Medicii de la Botoșani au afirmat, după izbucnirea scandalului, că senatorul PSD Virginel Iordache i-ar fi amenințat ca să obțină transferul aerian în locul celui cu ambulanța.

Transportul cu elicopterul către Bucureşti, de la Suceava, pentru senatorul PSD Virginel Iordache a costat 4.400 de euro, arată DSU într-un răspuns pentru MEDIAFAX, precizând că o oră de zbor costă în jur de 1.100 de euro. Senatorul ar fi fost internat pentru enteroviroză. „Costul estimativ al unei ore de zbor cu elicopterul echipat medical este de 1.100 de euro. Durata zborului pentru transfer pe traseul Iaşi-Suceava-Bucureşti-Iaşi a fost de 4 ore şi 18 minute. Echipajul medical a fost alcătuit dintr-un medic şi un asistent”, arată DSU în documentul oficial, potrivit Mediafax.

Astfel, transportul senatorului PSD Virginel Iordache, de la Suceava la Bucureşti cu elicopterul a depășit suma de 4.400 de euro. Potrivit sursei citate, în conformitate cu legislaţia privind Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, solicitările de transfer pe cale aeriană din judeţul Suceava sunt transmise către dispeceratul UPU-SMURD din cadrul Centrului Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă, iar persoana căreia îi revine întreaga responsabilitate de a informa cu privire la starea pacientului, pentru justificarea transferului aerian, este medicul care face solicitarea.

„După aceasta, medicul din dispecerat stabileşte daca un caz poate fi transferat pe cale aeriană, după informarea prealabilă medicului şef UPU-SMURD, iar întreg dosarul cazului este transmis către Punctul de Operare Aeromedicală care poate efectua misiunea”, mai spune DSU.

LĂSAȚI UN MESAJ