Un bărbat s-a vindecat de SIDA cu un tratament revoluţionar

Un bărbat din Regatul Unit, infectat cu SIDA, a devenit a doua persoană din lume vindecată de virus, cu ajutorul unui tratament revoluţionar.

El a fost diagnosticat cu HIV în 2003 și a început să ia medicamente pentru a controla infecția în 2012. Nu este clar de ce a așteptat atât de mult timp, însă în acel an a dezvoltat limfomul Hodgkin  și a fost de acord cu un transplant de celule stem pentru a trata cancerul în 2016.

Singura persoană care a supraviețuit și a fost vindecată de SIDA a fost așa-numitul “pacient Berlin” Timothy Ray Brown, un bărbat american tratat în Germania în urmă cu 12 ani. Orice altă încercare din anii care au urmat a fost nereușită, mulți suportând consecințe devastatoare și mortale.

În afară de HIV, ambii bărbați se aflau în stadiile avansate de cancer – pacientul cu leucemie din Berlin, pacientul cu limfom Hodgkin din Londra.

Pentru ei, un transplant de celule stem, care poate pune viața în pericol, a fost o încercare de supraviețuire. Pentru alte persoane infectate cu SIDA, aceasta este o opțiune inutil de periculoasă și improbabilă în comparație cu administrarea unei pilule zilnice care îi suprimă virusul, astfel încât să fie netransmițător și să le permită să trăiască o viață lungă și sănătoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ