Share

O tânără din Târgu Jiu a fost tratată după 4 ore de așteptare la Urgență cu un Algocalmin, toată întâmplarea fiind postată de aceasta pe contul de pe o rețea de socializare.

O tânără de 30 de ani din Targu Jiu a relatat pe contul spu de Facebook întâmplarea trăită la secția de urgențe a spitalului din Târgu Jiu, acolo unde spune că după ce a așteptat patru ore a fost tratată cu ”scârbă și cu un algocalmin”, notează gorj-domino.ro.

Fata a povestit că medicul care a preluat-o după ce a așteptat ore în șir a și acuzat-o că a intrat „pe pile”.

„De fiecare dată am preferat să tac, dar simt că nu mai pot, deși nu cred că se va schimba ceva cu această postare! Duminică seara, dintr-o mișcare banală, am făcut o întindere musculară lombară, am crezut că e ceva ușor, însă durerile mi s-au atenuat și erau atât de puternice încât imi venea să urlu, efectiv nu m-am mai putut ridica din pat decât cu ajutor și cu dureri infernale, iar să stau în fund nici nu se punea problema, la toaletă mergeam tot cu ajutor, etc…

Văzând că durerile nu mă lasa, dimineața am zis că nu se mai poate și trebuie sa merg la urgențe fiindcă chiar nu mai puteam de dureri, orice mișcare cat de mica insemnand durere groaznică.

Ajung la urgențe, văd spațiu triaj, bun… o salut politicos pe doamna de acolo, nu se sinchisește să îmi răspundă, doar îmi zice să iau loc în sala de așteptare și bulversată o întreb : -Păi nu mă întrebați ce problema am ca sa știti cum mă direcționați?; stă câteva secunde și zice : -Ba da, ia spuneți ce problemă aveți ? – Mă doare foarte rău spatele și îi arăt zona! – Bine, luați loc în sala.

Loc nu puteam sa iau ca nu puteam sta in fund, ci doar pe spate, in fine, astept, astept… doamna ma vede in picioare si ii spune unui domn despre mine, din cate mi-am dat seama dansul era medic, imi cere buletinul, completeaza o fisa si ma invita din nou sa astept, dupa urmatoarea portie de asteptare ma cheama si imi zice sa intru pe a doua usa din stanga, intru… acum e acum… imi spun problema, doamna doctor incepe pe un ton ridicat : – Cum ai putut să stai de duminică, că așa faceți mereu!

Tac, într-adevar imi dau seama că poate am greșit, dar la durerile pe care le-aveam numai de ceartă nu aveam nevoie, îmi zice să iau loc pe un pat, nu va pot descrie scarba cu care eram privita, incat m-am simtit ca ultimul om. O asistenta incepe sa rada, iar alta imi zice pe acelasi ton, probabil imprumutat de la doamna doctor: – Hai ia loc aici! Da-ti geaca jos! Fac ce mi se spune, ma intind pe pat, sa va mai aduc aminte ca orice miscare insemna durere. –Hai, fa-i un algocalmin ! zice doamna doctor, asistenta mi se adreseaza :

– Esti alergica la algocalmin? –Din cate stiu nu! Dar cum in Romania mergem pe probabilitati, cred ca daca chiar se vrea sa se afle daca esti alergic la ceva, ar trebuii sa te testeze, dar na, asta e doar opinia mea, dar as fi curioasa daca chiar asa se procedeaza, doar pui o intrebare unui pacient?

Dar cand sa-mi faca algocalminul, doamna doctor zice, pe acelasi ton ridicat – Stai ca aici(adica pe fisa) scrie doctor X, nu trebuia sa intri la mine, ia uite si o certai degeaba! Tu venisi cu pile? Eu: – Poftim? Doamna doctor: – Venisi cu pile, nu? Eu: -Doamna sunt doar un om care a venit la urgente si care asteapta afara de o ora! Chiar nu stiam pe nimeni si nu cred ca daca as fi fost cu pile as fi asteptat atat, fiindca stand in sala de asteptare, chiar am vazut cunostinte care erau bagate mai repede.

Sa va amintesc ca eu intrasem exact unde mi se indicase, doar ca mi se indicase gresit, asa ca intru in sala din dreapta, acolo doamna doctor nici nu ma baga in seama, o doamna asistenta ma intreaba ce problema am, ii spun, de acesta data conversatie mai civilizata, fara reprosuri si ton ridicat, ma intind pe pat, mi se ia o tensiune de aceeasi asistenta mai draguta, si insotita de o infirmiera ma trimit sa fac o radiografie. Intru… din nou acelasi gen de ton: -Ești însărcinată? -Din cate stiu, nu! – Pai trebuie să știi, că dacă ești faci avort! Mie oricum trebuie sa imi semnezi ca nu esti!!! Am semnat…

Daca stiam imi faceam un test de sarcina acasa, dar chiar nu m-am gandit, si din nou imi pun aceleasi intrebari, oare cum ar trebui procedat corect? Oare nu ei sunt cei care ar trebuii sa ne testeze? Ar trebui in fiecare dimineta sa imi fac un test de sarcina, ca sa stiu daca sunt insarcinata in cazul in care mi se intampla un accident si trebuie sa fiu supusa unei radiografii?

Merg din nou in sala de asteptare de la urgente ca sa astept rezultatul radiografiei, astept, astept… si nu sunt singura, saracii oameni tot isi spun ofurile, nu mai au rabdare, nu mai suporta durerile si sunt invitati doar la asteptare, au venit oameni cu copii care au fost pusi in aceeasi situatie ca si mine sa astepte… Ca sa nu va mai povestesc de taraboiul pe care l-au facut ca le-a stricat un om usa, cand nici macar nu a atins-o!

In total am stat la urgente 4 ore, dupa care m-am ales cu o tensiune luata, la sfarsit cu un algocalmin si o reteta cu acelasi gen de medicamente pe care le luasem!

Stau sa ma gandesc daca în cazul meu, care sunt un om curat, cu anumite studii, care stiu cum sa vorbesc si sa ma port s-au purtat asa, toate asistentele iti vorbesc cu tu si cu ton de superioritate, in conditiile in care tu le vorbesti respectos, cum se poarta cu altii? Asa se intampla in toata Romania?

Menționez că nu contest faptul că există medici excepționali, care merită cele mai mari salarii posibile, dar ce ne facem cu restul?”, s-a plâns tânăra, pe Facebook.


Share
Citeste si   VIDEO l Oamenii din Podu ILOAIEI sunt exasperați de starea DRUMURILOR județene administrate de CJ IAȘI
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ