Share

Trei deținuți au fost eliberați mai devreme, din greșeală, din Penitenciarul Giurgiu, în baza Legii recursului compensatoriu.

Deținuții erau închiși într-o zonă a penitenciarului care fusese modernizată, astfel că celulele în care stăteau îndeplineau cerințele UE.

Cu toate acestea, din cauza unei ”erori umane”, așa cum a descris-o directorul închisorii, Marius Fulga, deținuții au primit 6 zile de libertate pentru fiecare 30 petrecute în spatele gratiilor, așa cum prevede Legea recursului compensatoriu.

”Noi am avertizat ca dacă aplicarea acestei legi nu este pregătită corespunzător sunt posibile nişte erori, ceea ce înseamă fie punerea în libertate eronat, adică mai devreme, fie anumiţi deţinuţi vor sta mai mult decât ar fi necesar în penitenciar.

Nu ştiu exact de ce erau condamnaţi aceşti trei deţinuţi, însă fiind la penitenciarul Giurgiu, care are profil de maximă siguranţă, cel mai probabil, erau recidivişti şi cu pedepse mari”, a declarat pentru Mediafax Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Citeste si   În județul IAȘI s-au stabilit 17 centre de VACCINARE împotriva COVID -19

Doi dintre cei trei deținuți au fost prinși până în acest moment, în timp ce al treilea este căutat în continuare de polițiști.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ