Share

Se spune ca stresul e boala secolului si depresiile sunt cele care il pot urma cu usurinta daca nu incercam sa il gestionam. Una dintre metodele de calmare si relaxare care te poate ajuta sa treci mai usor peste momentele dificile si stresante este folosirea plantelor medicinale, sub forma de ceaiuri sau tincturi.

Iata trei plante care promit sa contribuie la starea de bine:

Ienuparul

Il poti incerca daca ai probleme cu somnul. Fructele de ienupar sunt folosite in scop terapeutic dupa ce au fost uscate sau uleiul extras din acestea, avand proprietatea de a reduce starile anxioase si starile de depresie.

Il poti consuma sub forma de tinctura, urmand indicatiile de pe prospect, ori ca infuzie, folosind doua lingurite cu boabe uscate, pe care le zdrobesti in prealabil, peste care adaugi o cana de apa fierbinte.

Busuiocul

Aceasta planta te ajuta sa lupti cu depresia si stresul prin combaterea excesului de cortizol secretat in astfel de situatii de glandele suprarenale. Este excelent si in lupta cu astenia ce apare in mod frecent cand are loc schimbarea anotimpurilor. Il poti consuma sub forma de tinctura sau infuzie, ori poti mesteca frunze proaspete pe post de guma de mestecat. Uleiul volatil de busuioc poate fi folosit pentru calmare cand simtim ca ne pierdem cu firea.

Sunatoarea

Cunoscuta pentru proprietatile ei calmante, sunatoarea e folosita din cele mai vechi timpuri pentru a da o stare de bine si liniste. Poti bea o cana de infuzie pe zi, chiar si seara, ori trei, daca situatia e mai grava. Tinctura de salvie e, deasemenea, o varianta eficienta, mai ales daca astenia vine la pachet cu stari de nervozitate si insomnii.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ