Share

Trei agenti de politie dun Iasi au fost pusi sub acuzare de procurori pentru ca ar fi vinovatii moral al unui viol odios comis in Centrul de Retinere si Arest Preventiv din Iasi. 

Monica Palaghia, prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, a declarat pentru Cancan ca Gheorghe Davidoaia, Paraschiv Gheorghita Negoescu si Paul Pristanda au calitatea de suspect si sunt cercetati pentru neglijenta in serviciu.

Cei trei erau de serviciu la Centrul de Retinere si Arest Preventiv din Iasi cand un adolescent in varsta de 16 ani a fost violat si umilit de catre colegii de celula.
Agentii ar fi trebuit sa pazeasca celula si sa se asigure ca astfel de fapte nu se petrec, insa procurorii cred ca acestia, de fapt, au dormit in post.

Totul s-a petrecut in noiembrie 2015, cei doi violatori fiind, intre timp, condamnati la cate patru ani si sase luni de detentie intr-un centru de reeducare. Parintii lor au fost obligati, de asemenea, sa achite daune de 30.000 de euro victimei.

“Trauma produsa atunci victimei persista si acum si sunt sunt sigura ca acest dosar se va finaliza cu o trimitere in judecata”, a declarat avocata Gianina Porosnicu, aparatoarea minorului.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ