Share

Trei preoti din judetul Vaslui au fost retinuti, joi, pentru santaj, dupa ce, in ultima jumatate de luna, ar fi pretins bani sau functii pentru promovarea lor, in schimbul unor materiale compromitatoare.

Printre fetele bisericesti retinute se afla un arhimandrit de la Episcopia Husi si preotul din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a dispus retinerea pentru 24 de ore a trei preoti din judetul Vaslui, sub acuzatia de santaj, pe motiv ca ar fi pretins functii sau ar fi cerut sume importante de bani pentru a nu dezvalui unele materiale compromitatoare cu ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane.

Potrivit anchetatorilor, preotul arhimandrit Cristian Jitaru, din cadrul Episcopiei Husilor, ar fi amenintat o persoana din conducerea Bisericii Ortodoxe cu darea in vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru aceasta din urma, in scopul de a dobandi, in mod injust, atat un folos patrimonial, cat si unul nepatrimonial, respectiv nominalizarea sa pentru un post de episcop vicar.

Citeste si   Fotbal: Portarul Straton, transferat de la Dinamo la FCSB

“In aceeasi maniera au procedat si ceilalti doi inculpati, preotul de caritate din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, Gheorghe Damian, si preotul paroh al Parohiei Valeni, Razvan Bumbu, care, in intervalul 12 – 14 iunie 2017, au pretins doar suma de 50.000 euro, fara vreo alta “avansare“, se arata in comunicatul DNA.

Citeste si   Fotbal: Portarul Straton, transferat de la Dinamo la FCSB

Cei trei preoti retinuti vor fi prezentati, vineri, la Tribunalul Vaslui cu propunerea de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile, scrie news.ro.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ