Share

Primăria Municipiului Iași își continuă demersurile în procesul de construire a trei săli de sport în trei unități de învățământ din Iași. Pe 2 iulie a fost semnat contractul privind studiile de fezabilitate

Cele trei școli din Municipiul Iași ce vor beneficia de această inițiativă sunt Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga, Școala Gimnazială ”Alexandru Vlahuță și Școala Gimnazială ”George Coșbuc”.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI și candidat la Senat: „MODERNIZAREA infrastructurii rutiere a fost o PRIORITATE pentru administrația SOCIAL-DEMOCRATĂ!”

Societatea comercială YDA Proiect Consulting SRL se va ocupa de studiile de fezabilitate pentru suma de 78.000 lei. Se estimează că durata proiectului este de trei luni iar la finalul acestei perioade, elevii, vor beneficia de săli de sport moderne.

Cele trei unități de învățământ nu dețin în prezent săli de sport

Până în prezent, la cele trei școli ieșene, orele de educație fizică erau ținute în sălile de clasă. Elevii erau nevoiți să-și desfășoare activitatea sportivă în același loc une se țineau și restul orelor din Curriculum. În zilele în care vremea le permitea, orele de educație fizică erau ținute pe terenul de sport, în aer liber.

Citeste si   „Școli creative”- CREȘTEREA accesului la EDUCAȚIE pentru comunități DEZAVANTAJE socio-economic din IAȘI și VASLUI

Contactată de reporterii Ziarului ”Bună Dimineața Iași”, Mioara Peste, directoarea Școlii Gimnaziale ”Nicolae Iorga” din Iași a declarat:

”Așteptăm sala de sport de mulți ani. Este o necesitate pentru copii și pentru toată comunitatea în care școala își desfășoară activitatea.Este o veste minunată și sperăm să se materializeze cât mai curând ca să beneficieze copiii și comunitatea de acest obiectiv”.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ