Share

Steagul Romaniei va fi dus, marti, de la Bucuresti la Iasi cu Trenul Unirii, intr-o calatorie care va uni simbolic cele doua orase, pentru a marca 158 de ani de la Unirea Principatelor Romane, cunoscuta ca Mica Unire.


Garnitura trenului Interregio 10661 va purta azi numele de Trenul Unirii si va fi remorcata de o locomotiva tricolora, a anuntat CFR Calatori.

Citeste si   Frig CRUNT în Spitalul SOCOLA! Pacienții și cadrele medicale TREMURĂ de FRIG în saloane

Trenul Unirii a plecat la ora 05:50 din Gara de Nord Bucuresti spre Iasi, unde va ajunge la 11:55. Trenul va opri la Ploiesti Sud (ora 06:28), Buzau (07:32), Focsani (08:39), Tecuci (09:19), Barlad (10:15), Vaslui (10:54) si Barnova (11:34).

Un grup de sportivi va duce steagul Romaniei din Bucuresti in Piata Unirii din centrul Iasiului. Calatorii Trenului Uniri vor merge in Piata Unirii, unde vor participa la manifestari si se vor prinde in Hora Unirii.

Citeste si   Primarul comunei MIROSLAVA, Dan NIȚĂ a depus JURĂMÂNTUL pentru mandatul 2020-2024

Trenul Unirii va pleca de la Iasi la ora 16:50 si va ajunge in Bucuresti la 23:00.

Manifestarile de la Iasi includ un Te Deum, discursurile oficialitatilor, depunerea de coroane la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, o parada militara, precum si Hora Unirii. Totodata, pe scena amplasata in Piata Unirii va avea loc un concert de muzica populara. La finalul manifestarilor, participantii vor manca placinte si vor bea vin fiert si ceai.

Citeste si   Cercetați de polițiștii IEȘENI pentru FURT CALIFICAT

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ