Trucuri psihologice care îți vor fi de folos în diferite situații

0
Share

Oricât de mult s-ar vorbi despre cât de unică este fiecare ființă de pe pământ, oricum, comportamentul tuturor, luat împreună, este aproape identic. Acțiunile noastre făcute pe automat, sunt de regulă foarte asemănătoare și din acest motiv psihologia nu doar ne oferă posibilitatea de a studia fiecare persoană, dar ne spune exact cum să facem asta.

Iată cele mai simple trucuri psihologice care te pot ajuta în diferite situații:

 1. În cazul în care nu ești mulțumit de răspunsul interlocutorului tăi, de exemplu el a nu a spus totul până la capăt, s-a exprimat neclar sau a mințit, nu trebuie să mai întrebi odată. În loc de asta, ai putea pur și simplu să-l privești direct în ochi – această acțiune nu îi va lăsa șanse de scăpare și el va fi nevoit să-și continue gândurile.
 2. Dacă cineva țipă la tine, fă tot posibilul și păstrează-ți calmul, fără să emiți vreo emoție. Prima reacție pe care o va avea cel care a îndrăznit să țipe – furie, provocată de atitudinea ta, însă ea va dispărea imediat și va apărea cea de-a doua reacție – sentimentul de vinovăție pentru comportamentul său. Cel mai probabil își va cere scuze.
 3. Dacă știi că vei primi critică de la o anumită persoană (te va certa sau îți va face observații), adună-ți tot curajul și așează-te sau stai lângă el – în acest moment acea persoană va minimaliza negativul  care îl va arunca asupra ta.
 4. Consumul de mâncare este asociat cu liniște și protecție, pentru că de cele mai multe ori face asta acasă, între pereții familiari. Anume din acest motiv, atunci când îți faci griji pentru ceva mestecă gumă: asta îți va minți creierul, creând impresia că mănânci, respectiv apare sentimentul de încredere și liniște.
 5. Cea mai veche metodă efectivă folosită de toți studenții la examene: imaginează-ți că profesorul tău este prietenul tău cel mai bun – îți va fi mai ușor să răspunzi și să te simți mai bine. Acest truc funcționează chiar și la interviurile de angajare!
 6. Dacă într-o companie toți încep să râdă în același timp, instinctiv fiecare va privi la persoana care îi este mai simpatică, pe care ar vrea să o cunoască mai aproape. De asta prinde privirile după fiecare glumă spusă și vei afla multe lucruri noi.
 7. Atunci când te întâlnești cu o persoană, fii mult mai vesel în compania lui:  de exemplu, zâmbește sincer și rostește cu plăcere numele lui. Cu timpul această persoană îți va deveni mai apropiată.
 8. Dacă munca ta este legată de oameni, atunci ai putea să îi «faci»  să se comporte mai politicos: în spatele tău pune o oglindă, așa ca cei cu care vorbești să-și vadă reflecția – de regulă, în oglindă noi încercăm întotdeauna să arătăm mai bine, să zâmbim și nu să ne vedem furioși și periculoși.
 9. Vrei să obții atenția bărbatului care îți este simpatic? Concentrează-ți atenția pe un obiect plasat în spatele umerilor lui, așa vei înțelege că îi captezi atenția, apoi privește-l rapid în ochi și zâmbește-i nevinovat – funcționează întotdeauna!
 10. De fapt, noi suntem capabili să ne controlăm stresul: atunci când ești prea îngrijorat, simți cum începi să respiri adânc, cum inima începe să îți bată inima mai tare, în acel moment obligă-te să respiri mai liniștit și să îți calmezi inima.
 11. Vrei să cucerești simpatia unei persoane la prima întâlnire? Pur și simplu privește-l în ochi și vezi ce culoare are: contactul vizual aproprie oamenii.
 12. Având anumite cerințe sau condiții, cere mult mai mult decât vrei cu adevărat. S-ar putea ca persoana respectivă să nu fie de acord și să refuze. Însă, la condițiile pe care le vei pune ulterior el va accepta. Asta deoarece oamenii obișnuiesc să accepte să facă ceea ce necesită mai puțină implicare.
 13. Oamenii care au încredere în sine atrag alți oameni, din acest motiv pur și simplu arată că te pricepi la orice și spune că vei face (chiar dacă nu este chiar așa și vei avea nevoie de ajutorul lui Google).

Mimica noastră este strâns legată cu emoții: ridicăm sprâncenele atunci când suntem uimiți, micșorăm ochii atunci când plângem. Și invers: mimica noastră ne influențează starea interioară – dacă acum vei face o grimasă asemănătoare celei când plângi cel mai probabil lacrimile vor începe să curgă de la sine. Așa că zâmbește! Zâmbește așa, fără motiv, iar peste câteva secunde zâmbetul va deveni sincer și adevărat!


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ