Trupul neînsuflețit al actriței Florina Cercel va fi depus joi, la ora 10.00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național. Înmormantarea va avea loc în aceeași zi, la ora 13.00, la Cimitirul Bellu Ortodox, pe Aleea Artiștilor 

Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu și să își ia rămas bun de la marea actriță o pot face joi, la Teatrul Național, între orele 10.00-12.00. Vă reamintim că actrița Florina Cercel a încetat din viață marți dimineața, la vârsta de 76 de ani, după o îndelungată suferință.

Un cancer pulmonar, agravat și cu o afecțiune cardiacă au pus capăt unei cariere exemplare de mai bine de 50 de ani pe scena teatrului, pe micul și marele ecran. Florina Cercel s-a născut la 28 ianuarie 1943, la Piatra Neamţ, tatăl său fiind prim-trompetist în fanfara unui regiment din Armata Regală, iar mama sa fiind actriţă.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, la clasa profesorilor Jules Cazaban, Cornel Todea şi Victor Moldovan, devenind absolventă în anul 1964, la Secția Arta Actorului. A fost colegă de generaţie cu Ovidiu Iuliu Moldovan, Valeria Seciu, Mariana Mihuţ, Rodica Mandache, Ion Caramitru, Ştefan Radoff sau Virgil Ogăşanu, informează libertatea.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ