Share

Iesenii sunt privelegiati deoarece din toamna acestui an la Spitalul Clinic de Urgențe ,,Profesor Nicolae Oblu”  bolnavii de Parkinson vor putea beneficia de tratament chirurgical

”Toți pacienții din Moldova vor scăpa astfel complet și definitiv de chinul tremurului continuu fără a fi nevoiți să apeleze la alte tratamente în alte centre medicale. Vreau demararea unui program national de sănătate care să sprijine acest demers medical de care sigur vor beneficia tot mai mulți pacienți”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.

Boala Parkinson este o boală nerurodegenerativă, considerată înainte o boală a vârstei a treia, dar care afectează persoane tot mai multe persoane din ce în ce mai tinere (sub 50 de ani). Doar în Iași sunt 1000 de pacienți iar la nivel național numărul pacienților înregistrați se apropie de 73.000 (în realitate numărul este mult mai mare).

Citeste si   ANTIBIOTICE a pătruns pe piețele din SUA și Marea Britanie cu noi MEDICAMENTE asociate Covid-19

Pacienții prezintă gesturi rigide, sacadate și incontrolabile, tremor și instabilitate posturală. Evoluția este progresivă : semnele și simptomele se acumulează în timp. 5. Deși această afecțiune este potențial invalidantă ea beneficiază de tratament medicamentos și chirurgical.

La Iași intervenția chirurgicală va consta în stimulare cerebrală profundă, în cadrul căreia se va realiza electrocoagularea zonelor cerebrale ce determină tremorul pacienților.

Citeste si   ANTIBIOTICE a pătruns pe piețele din SUA și Marea Britanie cu noi MEDICAMENTE asociate Covid-19

Noua aparatura din noul bloc operator (cel mai avansat sistem de imagistică intraoperatorie la nivel mondial: O- Arm2 și sistem de monitorizare neurofuncțională intraoperatorie NIM-Eclipse) permit o intervenție sigură și extrem de precisă prin alegerea unei căi de abord optime și minim invazive astfel încât toți pacienții să fie tratați așa cum se cuvine.

Citeste si   ANTIBIOTICE a pătruns pe piețele din SUA și Marea Britanie cu noi MEDICAMENTE asociate Covid-19

Costul unei intervenții este estimat la 30.000 de lei

Am dovedit că se poate face medicină de înaltă performanță și la noi! Ai nevoie de 3 lucruri: echipă medicală de vârf, management de înalt nivel și un sprijin important din partea autorității locale. Acest spital de urgențe le are acum din plin pe toate” a precizat medicul Tudor Ciuhodaru.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ