Share

TUIASI este conectată la platformele online Google și Microsoft

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, prin intermediul Prorectoratului de Informatizare și Comunicații Digitale, Direcția de Informatizare și Comunicații Digitale, a implementat mai multe soluții digitale pentru ca activitatea didactică să se poată desfășura online în cele mai bune condiții.

Începând cu vineri, 20 martie 2020, TUIASI este conectată la platformele online Google și Microsoft, ce facilitează participarea online la cursuri, seminarii și laboratoare la toate cele 11 facultăți ale instituției de învățământ superior.

Pentru conectarea la acest platforme, au fost create în mod automat conturi instituționale de utilizator și adrese de e-mail instituționale TUIASI pentru toți profesorii universității, de forma nume@academic.tuiasi.ro, toți studenții universității, de forma nume@student.tuiasi.ro, și toți angajații din administrație, de forma nume@staff.tuiasi.ro. Accesul la aceste adrese de e-mail este realizat prin aplicația http://gmail.com.

Citeste si   MINCIUNA tandemului ALEXE-CHIRICA are picioare SCURTE: Iașul nu va fi conectat la nicio AUTOSTRADĂ, dar va avea 21 de AUTOBUZE second HAND

Conducerea universității le transmite astfel din nou tuturor studenților rugămintea să își acceseze adresele personale de e-mail sau să contacteze secretariatele facultăților pentru a afla informațiile necesare pentru conectarea la aceste servicii online. Dacă este nevoie, un ajutor suplimentar poate fi obținut prin intermediul serviciului de suport tehnic TUIASI de la adresa https://suport.tuiasi.ro.

Citeste si   Doctorandă a USAMV IAȘI oferă CONSULTANȚĂ personalizată online micilor FERMIERI

Un utilizator poate folosi aplicațiile Google Meet (https://meet.google.com) și Microsoft Teams (https://teams.microsoft.com) pentru a iniția o video conferință

Un utilizator poate folosi aplicațiile Google Meet (https://meet.google.com) și Microsoft Teams (https://teams.microsoft.com) pentru a iniția o video conferință folosind adresele de e-mail atașate conturilor instituționale de utilizator. În cadrul acestor platforme, studenții sunt organizați pe grupe, specializări, ani și domenii de studiu, iar aceste informații sunt direct accesibile la inițierea unei video conferințe, iar ghidurile de conectare și de utilizare pot fi descărcate de aici: Google MeetMicrosoft Teams.

Citeste si   SPECIALIȘTII olandezi se vor implica în redactarea STRATEGIEI de MOBILITATE URBANĂ

În paralel, este în curs de finalizare o licitație demarată din decembrie 2019 pentru achiziționarea mai multor servere de mare performanță pe care să fie găzduită o soluție de tip Moodle la nivelul întregii universități, care va putea fi folosită în procesul de predare. Toate identitățile utilizatorilor, necesare pentru această platformă, atât profesori cât și studenți, vor fi furnizate automat prin sistemul integrat de identități TUIASI.

Platforma Moodle oferă suportul necesar pentru susținerea de cursuri și laboratoare, precum și posibilitatea de a da teste și examene online.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ