Share

Dublul atentat cu bombă de sâmbătă seara de la Istanbul s-a soldat cu cel puțin 29 de morți, majoritatea polițiști, și 166 de răniți, a indicat ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, preluat duminică dimineața de agențiile internaționale de presă.

Dintre cei 29 de oameni uciși, 27 sunt polițiști, ceilalți doi sunt civili, a precizat ministrul, într-o conferință de presă la Istanbul.

Citeste si   #alegeriSUA Preşedintele Trump anunţă că va numi rapid un nou judecător la Curtea Supremă a SUA

Potrivit ministrului turc de Interne, Suleyman Soylu, 10 persoane au fost reținute și plasate în arest în legătură cu acest atac, ultimul dintr-un val de atentate care a însângerat Turcia din vara lui 2015.

Conform lui Soylu, un vehicul capcană a explodat în proximitatea unei mașini de transport a poliției, la ora 22,29 (19,29 GMT), în fața la Vodafone Arena și, 45 de secunde mai târziu, un kamikaze s-a aruncat în aer în mijlocul unui grup de polițiști în parcul din apropiere Maçka.

Citeste si   O PERSONALITATE PE ZI: Actorul Jack Edward Larson

Vicepremierul turc Numan Kurtulmus a denunțat un “atac terorist care a vizat în mod clar forțele de poliție de intervenție”.

Acest dublu atac, care nu a fost imediat revendicat, a lovit un cartier turistic al Istanbulului, situat între emblematica piață Taksim și fostul palat imperial Dolmabahçe, în partea europeană a metropolei turce.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ