Share

În ultima perioadă, unul dintre cele mai afectate domenii din punct de vedere economic este turismul.  Comparativ cu anii trecuți, pierderile sunt enorme pentru agențiile de turism și pentru instituțiile de cultură.

Potrivit Institutului Național de Statistică, în luna mai din acest an a existat un număr de 1729 de persoane care au solicitat cazare în structurile turistice la nivelul județului Iași. Față luna mai a anului 2019 există o scădere de 94,6%.

Dacă ne uităm la cifrele din anul precedent, la nivel de țară în luna mai 2019 au existat 1.103.937 de sosiri în unitățile de primire turistică. În luna mai din acest an au fost înregistrate doar 34.569 de sosiri la nivel de țară.

Citeste si   Când ar putea revenii francezii la o viață normală? Expert: "Trebuie să fim vigilenți"

Turismul este cel mai afectat domeniu din țară, înregistrând scăderi de peste 90%

Contactată de reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iașimanager-ul agenției ieșene Daimon Turism, Monica Ciotină, a declarat:

A fost o perioadă foarte grea și este o perioadă foarte grea în continuare pentru că, spre deosebire de alte domenii cum ar fi saloanele, care de când s-au deschis clienții stau la ușă, în cazul turismului nu s-a întâmplat așa. Turismul este un domeniu afectat pe termen lung, probabil durează un an-doi până să-și revină”

Cu timpul, domeniul turismului, va ajunge în parametrii normali. Totuși, momentan dincauza faptului că situația epidemiologică din țară este imprevizibilă, este greu de estimat când totul va reveni la normal.

Citeste si   Alexandru Rafila anunță cine ar putea coordona comunicarea în campania de vaccinare anti-Covid

Majoritatea turiștilor optează pentru vacanțe utilizând opțiunea early booking. Aceștia își rezervă prin agențiile de turism cazarea și biletele cu câteva luni înainte pentru a beneficia de reduceri și o gamă variată de opțiuni.

Din cauza situației actuale foarte mulți turiști aleg să își amâne planurile din cauza riscului ridicat de contaminare

”Anul acesta există pierderi de 90%. Încet, încet revin toate la normal doar că urmează o perioadă grea în toamnă. Automat, mulți turiști care își rezervau călătorii cu opțiunea early booking nu își vor mai rezerva tocmai din cauza incertitudinii. Mulți dintre turiști aveau deja vacanțele programate pe anul următor și fiind situația de așa natură nu s-a putut pleca până în iulie.

În continuare spre anumite destinații nu se poate pleca. Este în continuare o perioadă destul de grea, plus restricțiile care intervin între timp. Multe țări ne-au restricționat din cauza situației actuale din țara noastră” a declarat Monica Ciotină, manager-ul agenției ieșene Daimon Turism.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ