Share

Situaţie absolut haotică la Chişinău, după ce Curtea Constituțională, fidelă lui Vlad Plahotniuc, l-a suspendat pe președintele Igor Dodon şi a dizolvat parlamentul

“Premierul” Pavel Filip, numit preşedinte interimar, a anunţat alegeri anticipate pe 6 septembrie. La scurt timp, Parlamentul fidel noului guvern proeuropean a anunţat că se constată uzurparea puterii în stat și declară în afara legii Guvernul condus de Pavel Filip. În vreme ce cele două puteri se luptă pentru controlul țării, Uniunea Europeană a anunțat că este gata să colaboreze cu guvernul legitim votat sâmbătă de Parlament.

Noul premier instalat de noua majoritate parlamentară, Maia Sandu, a ținut un briefing de presă la puțin timp după ce Uniunea Europeană a emis un comunicat prin care ia act de deciziile luate ieri de Parlamentul de la Chișinău, adică recunoaște noile autorități ale Republicii Moldova.

Citeste si   Premierul Orban la „Legile Puterii”: „Am avut cea mai dificilă guvernare din ultimii 30 de ani”

Noul premier instalat de noua majoritate parlamentară, Maia Sandu, a ținut un briefing de presă la puțin timp după ce Uniunea Europeană a emis un comunicat prin care ia act de deciziile luate ieri de Parlamentul de la Chișinău, adică recunoaște noile autorități ale Republicii Moldova.

Maia Sandu a salutat declarația înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședintelui Comisie europene, Federica Mogherini, și a comisarul european pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, cu referire la situația politică din Republica Moldova.

Citeste si   Fabrică de armament în județul Mehedinți. Unde va fi construită și ce va produce

“Uniunea Europeană a recunoscut oficial guvernul legitim votat ieri de către Parlament. Acest pas important este un argument în plus pentru ca fost guvernare să accepte tranziția pașnică a puterii. Ca un adevărat partener al țării noastre, Uniunea Europeană salută deciziile luate ieri de către parlamentul Republicii Moldova. Suntem ferm convinși că în scurt timp vor urma mesaje similare din partea tuturor partenerilor noștri internaționali pentru că ei, la fel ca fiecare cetățean al țării noastre, își doresc ca în Republica Moldova să existe democrație și prosperitate”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a ținut să-i asigure pe partenerii europeni ai țării că noile autorități de la Chișinău vor respecta toate angajamentele internaționale luate de țara noastră și, în primul rând, Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.  

“Toți prietenii noștri își doresc ca abuzurile, frica și destabilizarea să înceteze imediat. Atât partenerii noștri europeni, cât și cetățenii își doresc un guvern legitim și democratic, care să asigure implementarea și aprofundarea tuturor angajamentelor internaționale asumate de Republica Moldova, în primul rând, a Acordului de Asociere cu uniunea Europeană”, a spus Sandu

Citeste si   ANUNȚUL făcut de Klaus IOHANNIS: ”PIEȚELE se vor REDESCHIDE la sfârșitul acestei SĂPTĂMÂNI”


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ