Share

Ludovic Orban amenință cu excluderea celor care critică PNL, Filiala județeană invită la calm și amenință voalat cu încălcarea statutului, pe cei care critică în afara partidului, consilieri locali ai PNL și organizațiile civice ieșene trimit scrisori deschise lui Ludovic Orban.

Mulți politicieni liberali ieșeni nu sunt de acord cu venirea lui Mihai Chirica

Evident, nu pentru că ar avea ieșenii de suferit, ci, fiindcă sperau să vină ei cu băieții lor, nu să rămână actualul grup din jurul actualului primar.

Președintele PNL Ludovic Orban, încă premier interimar cu mandatul depus declara acum câteva zile, într-o manieră destul de directă, că dacă vreun membru PNL va mai comenta în public criticând deciziile partidului, va ”zbura din PNL”.

Ludovic Orban a primit chiar scrisori deschise de la organizațiile civice din Iași – Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei şi RESET, în care i se reproșa faptul că a cedat și a acceptat să vina Mihai Chirica la PNL, fiind comparat cu Vogoride, caimacamul ce se opunea Unirii Principatelor:

Ce veţi face când – şi nu este deloc improbabil – viitorul primar PNL Chirica va fi chemat la DNA pentru toate abuzurile din ultimii cinci ani? Ce ne veţi spune atunci? Ce procentaj de voturi credeţi că va lua PNL Iaşi în alegerile locale şi generale după această manevră dispreţuitoare la adresa întregului oraş? Dacă procentele din sondaje reprezintă singurul criteriu după care sunt desemnaţi candidaţii PNL la alegerile locale, ne-am putea aştepta să o susţineţi, de ce nu, pe Gabriela Firea la Bucureşti?

Cum se potriveşte „vopsirea” în galben a lui Mihai Chirica cu promisiunile repetate ale PNL şi ale preşedintelui Iohannis că vor scăpa România de pesedişti?

Cum credeţi că sunteţi privit de întreaga ţară, acum, când vă impuneţi cu forţa un moft ce va avea repercusiuni grave asupra dezvoltării unui mare oraş al acestei ţări? (…)Domnule Orban, pe 24 ianuarie la Iaşi, nemulţumit că eraţi huiduit de câţiva participanţi la adunare, i-aţi numit batjocoritor adepţii lui Vogoride, cel care a măsluit alegerile şi urmărea să impună, prin forţa poziţiei de caimacam pe care o avea, o altă linie politică în contextul dezbaterilor pentru unirea celor două Principate. Şi dacă vorbim de arbitrar, forţă, abuz şi dispreţ – cine e acum Vogoride, domnule Orban?

Miercuri, în fața sediului PNL din Podu Roș a apărut un banner ” Chirica, nu eşti binevenit în PNL”, purtat, se pare de doi reprezentanți de marcă ai PNL Iași

În ciuda avertismentelor lui Ludovic Orban, deputatul Marius Bodea, marele perdant din această telenovelă, a declarat: ”Din fotografiile care deja sunt virale pe net văd clar că sunt doi colegi de ai noştri, de la seniori. Sunt colegii noştri, nu le ştiu numele să le spun acum. Nu sunt orice colegi, sunt doi dintre colegii noştri care de 15 ani încoace eu îi văd la acţiunile PNL, în toate campaniile au fost alături de PNL Iaşi şi sunt unii dintre cei care au protestat la acţiunile pe care le-am avut în Iaşi în ultimii ani.

Bannerul evident că ei l-au adus. Pentru că pe mine mă deranjează enorm ce se întâmplă în ultimele zile, de la mizeriile aruncate că eu am fost de acord ca Mihai Chirica să vină în PNL, ba că am primit o funcţie ca să tac din gură, acum ori am fost de acord să vină Chirica în PNL, ori plătesc bannere ca să pun în faţa sediului.

Nu am părul alb degeaba în cap. Nu am venit să îmi bat joc de partidul în care am investit atâţia ani şi nu fac eu personal măsuri din acestea. Dacă cineva îşi închipuie că această decizie fundamental greşită nu este urmată de proteste şi de revoltă, atunci înseamnă că nu a înţeles nimic din politică”.

Citeste si   Fosta vedetă Pro TV Elena Lasconi și-a început, oficial, mandatul de primar în Câmpulung Muscel

Deci, autorii protestului sunt liberali activi în organizația locală a PNL, ceea ce arată, că oricâte amenințări ar profera Ludovic Orban, dezamăgirea este mare, la fel ca presiunea momentului.

Marius Bodea a continuat să critice decizia PNL de a-i întinde mâna lui Mihai Chirica, peste voința liderilor locali ai PNL

Comunicatul de presă din 26 februarie 2020, emis de Departamentul de Comunicare al PNL s-a mulțumit să vorbească de ”partidul istoric PNL care a trecut de-a lungul istoriei prin frământări”, recomandând colegilor să se exprime ”în cadrul partidului, așa cum este normal și statutar”. Totodată, PNL Iași califică drept ”de neînțeles acțiunea de azi, în condițiile ăn care nu există nicio decizie referitoare la cooptarea unor persoane publice în rândul filialei”.

Citeste si   CEL MAI APRECIAT MANAGER medical al momentului ar putea CANDIDA din partea PSD la PARLAMENTARE

Autorul acestui comunicat se pare că s-a inspirat din discursul lui Nicolae Ceaușescu din seara de 21 decembrie 1989, care vorbea de ”elementili huliganice”, de ”cuceririlii socialismului”, că ”trebuie să fim strâns uniți în jurul partidului”. Singura diferență este că au fost înlocuite, în discursul de miercuri ”cuceririlii socialismului” cu declarațiile că PNL ”a înțeles mereu să pună interesul public, interesul comunității, mai presus de individualități, orgolii și interese personale ”.

Citeste si   Nicușor Dan și alți trei deputați și-au dat demisia din Parlament pentru a putea ocupa alte demnități publice

Acest comunicat este o replică la atacurile directe venite inclusiv din partea unor consilieri locali PNL, precum Etienne Ignat, care îi atacă pe câțiva lideri naționali ca Ludovic Orban, Florin Roman, Violeta Alexandru sau Rareș Bogdan, spunând că ei vorbesc că PNL nu are blat cu PSD, numai că de la Iași se vede altfel situația, după ce s-a vorbit de candidatura lui Mihai Chirica din partea PNL.

 Logica PNL este clară la Iași

PNL știe că numai cu Mihai Chirica poate să arate un succes electoral important în Iași și în România, într-o zonă unde PSD e încă puternic.PNL mai știe că grupul din jurul lui Mihai Chirica va distruge orice inițiativă a unui primar de la PNL. În plus, nici liberașii nu au o strategie viabilă pentru Iași, dovadă fiind puținele amendamente avute la bugetul local, votat de curând.

PNL nu e interesat de ceea ce va zice lumea, fiindcă vorbele vin și trec, iar ei consideră că Mihai Chirica va atrage de partea lui, la alegerile parlamentare mulți pesediști nemulțumiți. Oare ”Chirica-speranța PNL” va avea și o continuare? Vom vedea pesediști notorii pe lista de senatori și deputați ai PNL la viitoarele alegeri?


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ