Share

Pe data de 27 septembrie a.c. vor avea loc alegerile locale, dacă evoluția crizei de coronavirus va permite acest lucru.

În acest context, formațiunea politică PNL și-a anunțat candidații cu care se va prezenta la alegerile locale de la Iași. Pentru primăria municipiului va candida actualul edil al orașului, Mihai CHIRICA, iar pentru șefia Consiliului Județean este desemnat actualul Ministru al Mediului, Costel ALEXE.

Nominalizarea deputatului PNL Iași, Costel ALEXE, la președinția CJ Iași, ne oferă posibilitatea unei interesante analize socio-politice a parcursului profesional înregistrat de către acest tânăr om politic.

Debut în carieră sub îndrumarea fostului deputat Relu Fenechiu

Conform CV-ului domnului ALEXE, primul job oficial din cariera sa a fost cel de OPERATOR SONDAJE OPINIE pe teritoriul Iașului. Din 2004 și până în 2009 a avansat în funcție, fiind pe rând operator studii de piață, coordonator de echipă și coordonator zonal pe Moldova, responsabil și cu administrarea bugetului, în cadrul International Marketing Research & Comunication Group.

Răsplătit de mentorul Relu FENECHIU, din 2007 și până în iunie 2012, Costel ALEXE a îndeplinit funcții în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași. Aici a îndeplinit funcția de Consilier Serviciul Juridic și Relatii cu Publicul.

În toate activitatea a fost îndrumat și atent controlat de mentorul său politic Relu Fenechiu. Acesta îl susține și îi sprijină și candidatura la șefia Consiliului Județean Iași.

Vegheat și îndrumat îndeaproape de FENECHIU, Costel ALEXE și-a atins scopurile și la o vârstă destul de fragedă ocupă funcții importante în stat, cu putere mare de decizie. Pe lângă asta, se bucură și de o avere imensă, terenuri și locuințe împărțite către toți membrii familiei lui.

Citeste si   "Legile Puterii" Tudose despre mesajul lui Ponta la moartea lui Maradona: Omul e demențial, zici că au copilărit împreună

Similar cu modul de operare al lui FENECHIU, tânărul ALEXE a început să înființeze firme pe numele apropiaților pentru a nu fi pus sub acuzare pentru trafic de influență și conflict de interese.

Astfel au apărut firme precum Moldavia Topo-Cad, birou de cadastru și topografie, Corporex, AGROIASI SRL, MOBILIS IDEAS SRL, PUBLIC OUTDOOR SRL, SMART IDEAS 2013 SRL sau, ENI ONE CONSTRUCT.

Toate aceste firme gravitează în jurul deputatului Costel ALEXE, fiind într-un fel sau altul administrate sau deținute de frații, soția, finii și în general rude prin alianță cu liberalul ieșean.

Ajutorul acordat de FENECHIU a fost răsplătit

Din decembrie 2012 și până în momentul de față, Costel ALEXE este parlamentar și deputat PNL. Recent, acesta a fost denumit și Ministru al Mediului în guvernul Orban.

Sprijinul lui FENECHIU pentru ALEXE s-a concretizat în suspunerea tânărului politic.

Din funcția de Ministru al Mediului, Costel ALEXE dirijează sume imporante către firma de consultanță a soției lui FENECHIU. Ministrul Costel ALEXE a depus un proiect pentru iluminat public ecologic (cu leduri), considerat un fel de PNDL mai mic: 80 milioane de euro pentru aproximativ 700 de localități; astfel, soția baronului FENECHIU realizat 60 de proiecte de consultanță cu primăriile din țară pentru iluminat stradal pe banii Ministerului Mediului.

Averea liberalului Costel ALEXE

Conform declarației de avere, candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Iași deține 3 terenuri extravilane, 2 sunt situate în Bârnova și unul în Rediu, și unul intravilan. Terenurile extravilane se întind pe o suprafață de peste 8.000 mp și sunt trecute pe numele soției acestuia, Raluca ALEXE. Cât despre terenul intravilan, are o suprafață de 500 mp și se află în Aroneanu.

Citeste si   Ședință de Guvern la Palatul Victoria | Se decide strategia națională anticoronavirus: cum vor fi vaccinați românii

Liderul PNL deține și 3 apartamente în Iași. Unul dintre apartamente este trecut pe numele șotiei.

De asemenea, Ministrul mediului, Costel ALEXE, deține și un domeniu impresionant într-o localitate situată la 25 de kilometri de Iaşi, Sculeni. Suprafața de 40.000 de mp a fost achiziționată prin intermediul firmei soției, iar liderul PNL Iași a plătit doar 42.000 de euro.

Locația de LUX pe care o deține ALEXE are cai, struți, ponei, păuni, 1.400 mp de construcții la cheie, o piscină în lucru, cort de evenimente, sute de metri pătrați de pavele, grajduri, stive de lemne și hrană pentru animale.

Potrivit tot declarației de avere, Costel ALEXE  a încasat în ultimul an fiscal încheiat suma de 139.868 lei  pentru serviciile prestate ca și deputat în Camera Deputaților și ministru în cadrul Ministerului Mediului, Apei și Pădurilor.

ALEXE își asigură succesul politic prin interpuși

Pe lângă faptul că ALEXE a avut grijă ca firmele familiei și ale apropiaților să aibă o activitate prosperă, acesta se implică activ și în introducerea în sectorul bugetar a cunoștințelor.

Nu mai este un secret faptul că Ministrul Mediului și-a atras lângă el persoane loiale care îl pot sprijini în demersul lui politic în schimbul unor favoruri. Recent, cu ajutorul acestuia, mai multe persoane de nădejde au primit funcții în cadrul Ministerului Mediului, Apei și Pădurilor.

Citeste si   Cu cine s-ar alia PNL după alegeri pentru formarea unei majorități parlamentare. Anunțul lui Ludovic Orban

Printre cei interpuși de Costel ALEXE la Ministerul Mediului se numără și: Oana Ștefania Strâmbu, Ana Maria Minea, Roxana Teodora Cozmanciuc și Alexandru Bogdan Calance.

Oana Ștefania Strâmbu a devenit consilier la Ministerul Mediului. În trecut, Oana Ștefania Strâmbu a fost membru al Asociaţiei Tinerilor Ieşeni, la care liderul PNL Costel Alexe a fost membru fondator şi preşedinte. Prin intermediul unei firme administrată de  Strâmbu, ALEXE a obținut suma 246.000 de lei pentru un contract ce viza furnizarea de materiale de informare. Real, acel contract nu valora mai mult de 70.000 lei.

Roxana Teodora Cozmanciuc a devenit Director Cabinet Secretar de Stat al Secretarului de Stat Gelu Puiu. Tot la cabinetul secretarului de stat Gelu Puiu este angajat și Alexandru Bogdan Calance în calitate de consilier.

Ana Maria Minea, soția consilierul județean PNL Iași Marius Dănuț Minea, a fost angajată, tot din 30 iunie, consilier la cabinetul secretarului de stat Iulian Octavian Stana.

Alexe nu are nici un proiect concret pentru Iași pe agenda sa de candidat la șefia Consiliului Județean

Deși la nivel declarativ tânărul deputat Costel ALEXE propagă un viu interes față de prioritățile Iașului, și promovează acest lucru și prin intermediul publicației locale care îi aparține, Pulsul Ieșean, în fapt Alexe nu are nici un proiect concret pentru Iași pe agenda sa de candidat la șefia Consiliului Județean.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ