Share

Facultatea de Bioinginerie Medicală organizează cursuri GRATUITE pentru admitere

Facultatea de Bioinginerie Medicală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, organizează în perioada următoare, o serie de cursuri gratuite pentru a veni în sprijinul elevilor de liceu, care vor să dea admitere la instituția de învățământ superior medical.

 

Cursurile vizează cele două specializări de la Universitate, Bioinginerie şi Balneofiziokinetoterapie și Recuperare având loc la sediul facultății, de pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 9-13.

Pregătirile au devenit o tradiție la nivelul facultății, reprezentanții acesteia consemnând că a crescut nivelul de pregătire și notele celor care au devenit ulterior studenți în anul I.

Prof.Dr. Anca Galaction: ”În special elevii claselor a XII-a, precum și absolvenții de liceu din anii anteriori pot participa la aceste ore de pregătire gratuită”

Din experiența pe care o avem ȋn derularea cursurilor gratuite pentru admiterea la specializările de Bioinginerie, respectiv Balneofiziokinetoterapie și recuperare din cadrul Facultății de Bioinginerie Medicală, putem afirma că acestea sunt indispensabile, cu atât mai mult cu cât, din statistica noastră, toți cei care au frecventat aceste ore și-au văzut visul cu ochii: au fost admiși la specializarea aleasă și au reușit să-și construiască o carieră profesională de succes.   

Mai mult, candidații care au făcut pregătire au reușit să se claseze printre primii pe listele de admitere, astfel că au beneficiat și de burse de studii chiar din anul I.

În special elevii claselor a XII-a, precum și absolvenții de liceu din anii anteriori pot participa la aceste ore de pregătire gratuită

Plaja de vârstă a variat este extrem de largă, specializările fiind dorite ca urmare a ancorării la piața muncii și a deschiderii pe care o conferă programele menționate, având ȋn vedere cunostințele și abilitati dobândite”, a declarat Prof. Dr. Anca GALACTION, decan al Facultății de Bioinginerie Medicală din cadrul UMF Iași. 

Citeste si   2.699 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Întrebată de către reporterii Ziarului ”Bună Dimineața Iași în ce constau aceste cursuri și pentru ce specializări se desfășoară, Anca GALACTION, a declarat:

”Cursurile de Matematică sunt dedicate candidaților la Bioinginerie, specializare la care teza scrisă se susține la această materie, elementele de Algebră și analiză matematică (M2) presupunând exerciții complexe.

Cursurile de Anatomie se adresează candidaților de la specializarea de Balneofiziokinetoterapie și recuperare, ȋntrucât, din informațiile existente la nivelul facultății, se simte nevoia explicării unor termeni, a unor fenomene ori mecanisme specifice din fiziologie.

Cursurile se desfășoară ȋn sediul Facultății de Bioinginerie Medicală, str. M.Kogălniceanu 9-13, ȋn fiecare săptămână și au o durată de 120 de minute, după următorul program:

– Matematică, ȋn fiecare vineri, de la ora 15.30, sala 3.4 (etajul III)

– Biologie (Anatomia și fiziologia omului), ȋn fiecare joi, de la ora 15.30, Amfiteatrul A1 (etajul II)

Cursurile sunt interactive, deschise, de cele mai multe ori dialogul fiind un adevărat progres pentru lărgirea și aprofundarea cunoștintelor necesare admiterii la Facultatea de Bioinginerie Medicală.

Cadrele didactice sunt foarte apreciate de către candidați, având capacitatea de a-i apropia și ȋndruma pe aceștia, fără existența unei presiuni, fără a ține cont de prezență și fără note”, se mai arată în declarația Prof. Dr. Anca GALACTION, decan al Facultății de Bioinginerie Medicală.

Citeste si   Cum se vor desfășura la IAȘI manifestările DEDICATE aniversării Unirii Principatelor ROMÂNE

Anca GALACTION: ”Cu gândul că profesorii le sunt prieteni şi parteneri de dialog, cursanții vor găsi o colaborare caldă, deschisă și extrem de atentă”

Ȋi aşteaptăm pe candidații care ȋși doresc un viitor sigur, să se așeze la linia de Start, să apese pe accelerație, și să vină cu ȋncredere la Facultatea de Bioinginerie Medicală. Alături de ȋndrumătorii pe care ȋi vor avea la cursurile gratuite, pot să-și consolideze cunoştinţele, să descopere problemele şi provocările unei etape incitante din viaţa lor.

Cu gândul că profesorii le sunt prieteni şi parteneri de dialog, cursanții vor găsi o colaborare caldă, deschisă și extrem de atentă. Am certitudinea că evoluția lor va confirma valoarea specializărilor de Bioinginerie, respectiv Balneofiziokinetoterapie și recuperare, din cadrul Facultății de Bioinginerie Medicală”, se arată în finalul declarației Prof. Dr. Anca GALACTION, decan al Facultății de Bioinginerie Medicală din cadrul UMF Iași.

Citeste si   CERCETARE transfrontalieră pentru PREVENIREA și controlul hepatitei E


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ