Share

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a suspendat cursurile cu studenţii

Consiliul de Administrație al Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Grigore T.Popa’ din Iași a decis, în contextul măsurilor de limitare a răspândirii noului coronavirus, ca în zilele de 9 şi 10 martie să fie suspendată în totalitate activitatea didactică cu studenții, iar între 11 şi 31 martie cursurile să se desfășoare online.

În acest interval, Decanatele facultăților vor evalua spațiile necesare pentru recolarea activităților didactice din spitale. Începând cu data de 11 martie, până la 31 martie, cursurile la toate facultățile şi specializările se vor desfășura online, pe platforma de e-learning. Lucrările practice din anii pre-clinici se vor desfășura conform orarului deja stabilit.

Citeste si   Costel ALEXE către PRIMARUL PEDOFIL: „Te IUBESC ca pe tatăl meu!”

Stagiile clinice se vor desfășura, sub formă de prezentări de caz, în spațiile de învățământ ale Universității, altele decât cele din clinici, conform orarului care va fi perfectat în cursul zilei de astăzi (10.09. -n.r)

„În actualul context epidemiologic pe care îl parcurge lumea întreagă și România, au fost necesare o serie de măsuri care ne-au fost transmise de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Pe data de 6 martie, a fost dată o hotărâre a Grupului de Sprijin Tehnico-Științific, care se ocupă de acest context, al cărui președinte este domnul doctor Raed Arafat. Imediat după ce am aflat de aceste măsuri care trebuie luate, am convocat un consiliu de administrație care a avut loc ieri la ora 17:00 și am luat măsurile care se impun.

Având în vedere că în punctul 3 a acelei hotărâri, din data de 6 martie, se spune că se sistează stagiile cu studenții în spitale. În acest fel, existau două posibilități: fie să suspendăm complet activitatea didactică până la 31 martie, fie să ne adaptăm unor măsuri pe care noi ni le putem permite.

Noi, având o infrastructură mai privilegiată, am ales să continuăm activitatea didactică, însă cursurile se vor desfășura pe platforma E-Learning a Universității, iar stagiile din spitale, nu vor mai avea loc acolo, ci le am direcționat în toate amfiteatrele din corpul central și în Clădirea Nicolae Leon. Practic, am eliberat o serie de amfiteatre în care vom desfășura stagiile.

Viorel Scripcariu, rector UMF Iași: „În timpul acestor stagii, se vor discuta probleme specifice învățământului clinic, cazuri clinice, în lipsa oricărui bolnav”

Se consideră că prezența studenților în spitale, ar putea reprezenta un vector al transmiterii acestui virus. Perioada în care sunt aplicate aceste măsuri este până la 31 martie, însă cred ca va fi prelungită.

Dacă am fi ales suspendarea completă a activității, structura anului universitar ar fi suferit modificări. Activitatea este suspendată pentru 2 zile, pentru a ne putea organiza în acest sens”, a declarat Viorel SCRIPCARIU, rectorul UMF Iași.

Citeste si   Costel ALEXE către PRIMARUL PEDOFIL: „Te IUBESC ca pe tatăl meu!”

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ