Share

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași va primi din partea Casei Regale a României distincția „Nihil Sine Deo”, într-o ceremonie care va avea loc vineri, 25 octombrie, la ora 17.00, în Sala Tronului de la Palatul Regal din București

UMF Iași este cea de a noua instituție de învățământ superior și singura universitate de medicină și farmacie din România căreia i se acordă această decorație.

„Sunt extrem de onorat să primesc, în numele membrilor comunității academice medicale din Iași, decorația Nihil Sine Deo din partea Majestății sale Margareta, Custodele Coroanei României. Conferirea Decorației acum, când Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa sărbătorește 140 de ani, ne bucură peste măsură și vine ca o încununare a eforturilor noastre îndelungate de a statua excelența în învățământul superior medical”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Citeste si   Începe TOAMNA cu un OUTFIT NOU! Descoperă COLECȚIILE de sezon în magazinele din PALAS

Alături de Medalia „Regele Mihai I pentru Loialitate” și de Crucea Casei Regale a României, Decorația regală „Nihil Sine Deo” este o distincție ce se acordă prin decizia Șefului Familiei Regale a României.

Decorația poate fi acordată personalităților marcante din domeniul social, științific, educațional, cultural, spiritual, economic, politic și militar care au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanță de înalt nivel, au avut o inițiativă ieșită din comun, au dat dovadă de generozitate și spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogăți prezentul românesc. Decorația se poate acorda unui număr de maximum 200 de personalități în viață, cetățeni români și străini. În numărul de 200 se includ și instituțiile sau organizațiile distinse.

Citeste si   El este Paul BUTNARIU, beneficiarul unor contracte FABULOASE în valoare de PESTE 140.000.000 RON încheiate de COMPANIA DE CONSTRUCȚII FEROVIARE cu instituțiile STATULUI

Decorația regală respectă cu fidelitate distincțiile create de fondatorul Casei Regale și Statului român modern, Carol I. Totodată, ea este un simbol al trăiniciei, continuității, tradiției și legitimității istorice a Casei Regale.

Posesorii decorației regale „Nihil Sine Deo” vor sărbători ziua Decorației în fiecare an la 20 aprilie, ziua de naștere a Regelui Carol I (1839) și ziua în care a fost ales Domnitor al Principatelor Române Unite (1866).

Citeste si   CÂȘTIGĂ un super LAPTOP MacBook Air și bucură-te de TARIFE SPECIALE la gaz și electricitate, cu ENEL

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ