Share

Mihai Poalelungi și-a dat demisia din funcția de judecător și de Președinte al Curții Constituționale

Ieri, 20 iunie 2019, dl Mihai Poalelungi și-a dat demisia din funcția de judecător și de Președinte al Curții Constituționale, se arată într-un anunț plasat pe pagina oficială a Curții Constituționale.

Demisia magistraților de la Curtea Constituțională a fost cerută atât de noua guvernare, cât și de societatea civilă, după ce judecătorii și-au revăzut deciziile pronunțate în perioada 7-9 iunie, privind necesitatea dizolvării Parlamentului, ilegalitatea numirii Guvernului și suspendarea președintelui Igor Dodon.

Citeste si   Orban: Nu dorim impunerea de restricții. Toată lumea trebuie sa respecte legea și regulile de protecție sanitară

Mihai Poalelungi a fost ales în funcția de judecător al Curții Constituționale în martie 2018, după ce Tudor Panțâru și-a dat demisia din funcția de președinte al instanței, invocând motive personale.

Poalelungi avea un mandat de șase ani la Curtea Constituțională.

Prin anularea actelor Curții din perioada 7-9 iunie, Parlamentul condus de Zinaida Greceanîi dobândește calitatea de Parlament constituțional, fiind revigorate actele normative adoptate de acesta până acum, precum și actele adoptate de Guvernul Republicii Moldova condus de Maia Sandu.

Citeste si   HAOS la Senat. Dezbaterile pe noua lege privind carantina și izolarea, AMÂNATE. Orban: "Amânarea înseamnă un risc de infectare!"

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ