Un arbitru a murit pe 19 mai, în timp ce conducea meciul din prima ligă boliviană

Un arbitru a murit pe 19 mai, în timp ce conducea meciul din prima ligă boliviană Always Ready – Oriente Petrolero, scor 5-0. Víctor Hugo Hurtado era numele arbitrului desemnat să conducă meciul care s-a disputat la o înălțime de 4.000 de metri.

La cinci minute după începutul reprizei a doua, arbitrul Victor Hugo Hurtado, în vârstă de 32 de ani, s-a prăbușit la pământ. El a fost transportat de urgență la spital, dar n-a supraviețuit, a notat ole.com.ar.  Doctorii celor două echipe au încercat să-i acorde primul ajutor, iar Julio Cesar Perez, jucător de la Oriente Petrolero, a vrut să urce în ambulanță și să-l însoțească la spital, dar a trebuit să rămână pe teren, fiindcă meciul a continuat.

Moment de reculegere la pauza derby-ului Partida a continuat cu Julio Fernando Gutiérrez, al patrulea oficial, la centru. Hurtado era cardiac și epileptic. La aceeași oră se juca și derby-ul Boliviei între formațiile Bolivar și The Strongest. Auzind de drama colegului său, arbitrul derby-lui, Ivo Mendez, a întârziat startul reprizei secunde cu cinci minute, pentru a afla ce se întâmplă cu colegul său. Când a auzit că acesta a murit, Mendez n-a fluierat startul reprizei secunde înainte ca jucătorii să țină un moment de reculegere. Se știe, în Bolivia, datorită înălțimii, mulți jucători reclamă probleme de respirație.

LĂSAȚI UN MESAJ