Share

 

Testul negativ va trebui prezentat de turiștii care vor veni pe insulă începând cu 10 octombrie, au anunţat miercuri autorităţile regionale, citate de EFE, preluată de Agerpres.

De la 1 septembrie, accesul turiştilor în cele 21 de insule este permis doar făcând dovada clinică a vindecării, în cazul în care au fost bolnavi de COVID-19, iar din octombrie, se va cere tuturor vizitatorilor să prezinte un rezultat negativ la testul RT-PCR (nas şi gât) pentru coronavirus, efectuat cu 24 de ore înainte de călătorie.

Citeste si   Zodii care pierd totul până la sfârșitul anului. Destinul le joacă feste

“Este o măsură de mare responsabilitate a guvernului din Pernambuco în combaterea pandemiei, mai ales că, în arhipelagul Fernando de Noronha, nu s-a mai semnalat o contagiere comunitară din luna mai”, a declarat, la o conferinţă de presă, Guilherme Rocha, administratorul insulelor.

O altă măsură “indispensabilă” adoptată de arhipelag este utilizarea de către turişti a aplicaţiei de telefonie mobilă Dycovid-Dynamic Contact Tracing în perioada lor de şedere. Aplicaţia avertizează utilizatorul cu privire la zonele de risc în ceea ce priveşte COVID-19, menţinând însă anonimă identitatea persoanelor contagiate.

Citeste si   VIDEO – Funcția secretă a tastei “spațiu” pentru telefonul mobil. Foarte puțină lume știe

În momentul plecării lor din arhipelag, turiştii vor fi nevoiţi să se supună unui nou test RT-PCR.

Accesul gradual al vizitatorilor vindecaţi de COVID-19 a fost primul pas pentru reactivarea turismului în Fernando de Noronha, principala sursă de venituri a arhipelagului cu o populaţie de aproximativ 3.000 de locuitori.

Prin vindecarea a 94 de persoane, fără niciun caz grav şi zero decese de COVID-19, Fernando de Noronha a eradicat în iunie prezenţa coronavirusului, într-o ţară care, potrivit bilanţului de miercuri, a depăşit 4,6 milioane de cazuri confirmate şi se apropie de pragul de 139.000 de morţi.

Citeste si   Horoscop 20 octombrie. Un prieten din trecut îți răscolește ziua. Decizii greu de luat

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ