Un arhitect din Genova vrea să construiască alt pod în locul celui prăbușit, după tragedia din august

Genova va avea un nou pod până în toamna anului următor. Este promisiunea unui celebru arhitect italian care și-a prezentat proiectul pentru orașul său natal. Viitoarea construcție va rezista un mileniu, a promis el. 43 de oameni au murit luna trecută la Genova, după prăbușirea unui viaduct, între care și doi români.

Citeste si   Situația Județului IAȘI în timpul PANDEMIEI! 3149 de PERSOANE se află în IZOLARE voluntară la domiciliu

Celebrul arhitect italian Renzo Piano s-a întors în orașul natal, Genova, pentru a-și prezenta proiectul pentru viitorul pod care să înlocuiască viaductul prăbușit în urmă cu o lună.

Proiectul lui Pianio este un pod din metal, de culoare albă și care seamănă cu o barcă. Va fi susținut de 43 de stâlpi, în memoria celor 43 de oameni care au murit acolo, și este gândit să absoarbă energie solară cu care va fi iluminat pe timpul nopții.

Citeste si   265 noi cazuri de INFECTĂRI cu coronavirus depistate în România! Bilanțul total a ajuns la 5467

Pe 14 august, viaductul botezat Ponte Morandi s-a prăbușit. Zeci de mașini au căzut în gol și 43 de oameni au murit, inclusiv doi români.

Viaductul fusese inaugurat în 1967 și recondiționat de mai multe ori. Se speră ca noul pod gândit de Renzo Piano să fie mai trainic, chiar dacă s-a prăbușit încă de la prezentare dintr-o gafă a unui oficial italian.

Citeste si   Ce prevede Ordonanţa Militară nr. 8! Ministerele şi PRIMĂRIILE asigură hrana şi locuri de CAZARE pentru personalul MEDICAL

În CV-ul lui Renzo Piano se regăsesc construcții celebre, printre care Centrul Pompidou din Paris sau clădirea poreclită “Ciobul” care se înalță în districtul finanaciar al Londrei.

LĂSAȚI UN MESAJ