Un accident cumplit s-a produs ieri, în jurul orei 10:00, în localitatea Răducăneni. Un camion și două TIR-uri s-au răsturnat, iar traficul a fost blocat ore în șir

Un camion care circula dinspre Iași spre Răducăneni a rămas fără frâne și a pătruns pe contrasens. Din față, pe sensul opus (spre Iași), veneau două TIR-uri. Șoferul primului mastodont a văzut că riscă să fie izbit de camion, așa că a tras de volan dreapta și a dărâmat gardul unei case, ajungând în curte. Conducătorul celui de-al doilea TIR nu a avut timp să reacționeze și a fost lovit în plin.

„Iniţial s-a crezut că unul dintre TIR-uri este încărcat cu amoniu. De fapt, este încărcat cu granule de polietilenă”, a declarat Gabriel Covăsneanu, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

Din păcate, unul dintre șoferi a murit, iar ceilalți doi au fost transportați la spital, unul dintre ei având picioarele strivite

„Vinovatul pentru acest incident a fost șoferul camionului despre care vom afla mai multe la analize. Nu știm încă dacă acesta este angajatul unei firme, nici dacă compania respetivă va trebui să plătească orice fel de daune” a declarat Ioana Buștiuc, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Echipele de salvare ajunse la fața locului au început o lupta contracronometru pentru salvarea victimelor. Soferul TIR-ului grav rănit a fost primul scos de catre echipajele medicale. Ultimul scos dintre fiarele contorsionate a fost soferul camionului, însă acesta era decedat, rănile suferite de șofer erau extrem de grave fiind incompatibile cu viata. Capul său fusese de-a dreptul zdrobit.

Șoferul camionului se numea Daniel Ciprian Matirjac, era din comuna Zvoristea Suceava si avea 35 de ani. Bărbatul era casatorit si avea un baietel. Șoferii oferii celor doua TIR-uri erau din judetul Tulcea și au 42 respectiv 31 de ani de ani. Aceștia se afla internați în spital însă se află în afara oricărui pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ