Share

Certificatul de casatorie pierde teren in fata celui mai nou test de incredere in cupluri: parola de facebook. Desi ar trebui sa fie secreta, tot mai multi parteneri si-o divulga unul altuia, fie din iubire, fie din prea multa gelozie.

Atentie, insa, ati putea ajunge in instanta, ne transmit judecatorii ieseni, care au dat un verdict in premiera

“Intimitate, dar sa sa stim si noi”, par sa zica ceilalti! Cand iubirea e mare, nu e loc de secrete: in epoca retelelor de socializare, multi parteneri comunica fara oprelisti!

Parolele au devenit, de ceva vreme, testul suprem de incredere in relatiile cu nabadai! Ce se fac insa partenerii in clipa despartirii?

“-Credeti ca s-ar putea ajunge la inchisoare daca cunoasteti parola sotiei?
-Nu cred!
-In instanta sa se termine din cauza la facebook?
-Da.
-Nu cred, niciodata!”

Asistam, totusi, la o premiera

Un barbat din Iasi a fost trimis in judecata de procurorii de la DIICOT pentru ca ar fi intrat pe contul de Facebook al sotiei cu care e in divort. Judecatorii Tribunalului Iasi l-au condamnat, ulterior, la un an si patru luni de inchisoare pentru comiterea infractiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, violarea secretului corespondentei si acces neautorizat la date informatice.

“Si erau despartiti si el tot intra pe contul ei de facebook.. Mi se pare o absurditate. Si din partea lui si din partea ei!”

Amintirile sunt frumoase, dar viitorul pare sumbru pentru barbatul care a facut recurs la decizia magistratilor. Avocatii ne avertizeaza: oricine face imprudenta de a-si divulga parola, ar putea ajunge in locul lui!

Citeste si   A11-a EDIȚIE a festivalului „SERILE FILMULUI ROMÂNESC” continuă și pe timp de PANDEMIE!

Avocat Cristian Curca – baroul Iasi

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ