Share

Un camion cu 13 militari a căzut într-o râpă din Dâmbovicioara. Trei militari au murit, şapte au fost transportaţi la spitalul din Câmpulung şi doi la Braşov.

Un camion în care se aflau mai mulţi militari a căzut, joi seara, într-o râpă din localitatea argeşeană Dâmbovicioara. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. MApN a anunţat că în camionul răsturnat se aflau 13 militari.

Arafat: S-a încheiat intervenţia la faţa locului. Sunt trei decedaţi

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Araft, a declarat că intervenţia la locul accidentului s-a încheiat, fiind extrasă şi ultima persoană decedată. Trei militari au murit în urma accidentului din Dâmbovicioara.

Trei dintre victimele ajunse la Câmpulung au suferit traumatisme craniocerebrale, contuzii toracice şi la membre. Un militar în vârstă de 36 de ani a suferit un traumatism de coloană toraco-dorsală şi contuzii multiple, altul de 32 ani este suspect de fractură de stern şi a suferit un traumatism genunchi drept, iar al şaselea, în vârstă de 31 ani, a suferit o politraumă prin accident rutier, comoţional, contuzie toraco-abdominală şi contuzie gambă dreaptă.

Citeste si   CERINȚELE minime ale unui LAPTOP de GAMING

“Suntem la Spitalul Câmpulung, este şi domnul ministru al Apărării şi domnul secretar de stat Duşa. Vor fi aduse la Bucureşti patru persoane pe roţi şi două persoane cu elicopterul. Sunt două persoane la Braşov care nu prezintă probleme grave şi din păcate trei persoane decedate şi o persoană fără leziuni, care a rămas la faţa locului. A fost extras şi ultimul decedat. S-a terminat intervenţia”, a declarat Raed Arafat pentru mediafax.ro.

Premierul Mihai Tudose a declarat că este impardonabil ca România să nu aibă posibilitatea de a beneficia de zboruri de noapte cu elicopterul pentru intervenţii şi va ridica problema vineri, în prima şedinţă de Guvern.

Din păcate, şi va fi o problemă pe care o voi ridica mâine în prima şedinţă de Guvern, nu înţeleg de ce, după 27 de ani de libertate, nu putem să efectuăm un zbor de noapte cu elicopterul, troliu, cu ceva de genul acesta. Mi s-a spus că nu avem. România nu are aşa ceva. Mi se pare impardonabil pentru o ţară în 2017 să avem răspunsul ăsta”, a declarat premierul Mihai Tudose, la Realitatea Tv.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ