Share

A fost confirmat un caz de scarlatină la o grădiniţa din Focşani

De asemenea, există mai multe suspiciuni de îmbolnăvire, iar o anchetă este în curs de desfășurare pentru a stabili cum a fost posibilă celorlalte cazuri de îmbolnăvire. Unitatea de învățământ va fi închisă pentru efectuarea dezinfecţiei şi dezinsecţiei, potrivit conducerii.

„Am fost informaţi în cursul zilei de ieri (miercuri – n.red.) de Secţia de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean despre un caz de scarlatină al unui copil de la Grădiniţa nr. 15 din Focşani, confirmat în urma analizelor de laborator. Există suspiciuni că ar mai fi şi alte cazuri de îmbolnăvire în grădiniţă. Nu se cunosc cu exactitate care sunt cauzele, ancheta fiind în desfăşurare, pentru a se stabili exact unde s-a produs neînţelegerea, unde s-a produs neraportarea şi favorizarea celorlalte cazuri. Între timp, am aplicat măsurile pe care le luăm în astfel de situaţii şi continuăm să monitorizăm grădiniţa”, a declarat medicul epidemiolog al DSP Vrancea, Janina Lazăr, pentru Agerpres.

Potrivit medicului epidemiolog, DSP Vrancea a informat imediat unitatea de învăţâmânt despre existenţa acestui caz de scarlatină, printr-o adresă la care a fost ataşată o scrisoare de informare către părinţii copiilor din clasa respectivă.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ