Un copil de șase ani din Botoșani a ajuns în comă alcoolică la spital

0
Share

Caz tulburător într-o comună din județul Botoșani. Un copil în vârstă de şase ani a ajuns, în comă alcoolică, la spital, după ce a băut vin.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au deschis o anchetă, iar poliţiştii i-au amendat pe părinţi pentru nesupravegherea minorului.

Copilul familiei Iliescu din localitatea Nichiteni, comuna Coţuşca, a găsit, duminică, o sticlă de vin şi a băut din ea. Nu părinţii au fost însă cei care au observat că minorul acuza o stare de somnolenţă ciudată, ci un vecin care a fost și cel ce a chemat ambulanţa.

Copilul a fost transportat la spital, aproape de comă alcoolică, probele prelevate de cadrele medicale arătând că minorul a avut o alcoolemie de 1,15 g/l alcool pur în sânge. A primit tratament de specialitate, iar marţi a fost externat.

Citeste si   9.005 cazuri NOI de persoane INFECTATE cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

„În cursul zilei de duminică s-a prezentat în Serviciu Urgenţe un copil de şase ani cu intoxicaţie acută de alcool. S.au prelevat probe biologice şi a reeşit o alcoolemie de 1,15 g/l. Din discuţia medicilor cu părinţii, aceştia au spus că minorul a consumat aproximativ 200 de ml de vin. În acest moment starea copilului este bună urmând a fi externat”, a declarat Ştefan Bercea, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Mavromati.

În paralel, reprezentanţii DGASPC au declanşat o anchetă şi s-a constatat că a fost un accident casnic, copilul fiind încredinţat în continuare familiei, însă cu supravegherea specialiştilor.

Citeste si   Mihai CHIRICA își dă arama pe FAȚĂ, uitând că nu mai este la PSD: începe să-și critice OMOLOGUL liberal de la CLUJ și vrea ”Cerbul de Aur” la IAȘI

„Cazul a fost evaluat în regim de urgenţă de către asistentul social din cadrul Serviciului Comunitar Specializat şi urmare a evaluării iniţiale realizate în colaborare cu referentul social, asistentul medical comunitar de la nivelul Primăriei, s-a constatat că a fost un accident casinic. Ei propun preluarea copilului în mediul familial şi monitorizarea cazului de către autorităţile locale. De asemenea vom monitoriza şi noi acest caz, asistentul social se va deplasa la domiciul părinţilor şi va avelua consecinţele. În prezent copilul va fi preluat de la spital de către părinţi. Este primul incident sesizat de autorităţile locale în această familie. Autorităţile locale caracterizează familia ca fiind de bună credinţă, apreciată în comunitate”, a declarat Felicia Mihai, şef Serviciu Comunitar în cadrul DGASPC.

Citeste si   VIDEO l Interviu cu Iulian COZIANU, președintele Sanitas IAȘI: ”Angajații din domeniul SANITAR vor acționa în INSTANȚĂ AUTORITĂȚILE”

Părinţii spun că băiatul este al patrulea copil al lor, însă nu a mai avut asemenea probleme. Mama băiatului, Mărioara, a povestit că fiul ei a găsit sticla de vin pe stradă şi a băut din ea.

„Soţul era plecat după pâine în sat şi când s-a întors el deja băuse, dar noi nu ştiam. Nu ni s-a mai întâmplat aşa ceva. Am fost puşi de cei de la DGASPC să semnăm o declaraţie că îl vom supraveghea mai bine”, a spus mama minorului.

Sursa: libertatea.ro


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ