Share

Șeful Clinicii de Oncologie Iași, medicul Lucian Miron, infectat cu coronavirus

Lucian Miron, șeful Clinicii de Oncologie din cadrul Institutului Regional de Oncologie Iași, a fost testat pozitiv, iar în cursul zilei de astăzi ( 17.03 – n.r.) se va afla și rezultatul soției sale, șefa oncologiei la Spitalul de copii “Sf. Maria” din Iași, Ingrith Miron.

Acesta ar fi fost în urma cu o săptămână la Paris, la un congres de specialitate. Surse din interiorul spitalului au declarat că profesorul Lucian Miron ar fi fost la spital imediat după ce a aterizat avionul.

Citeste si   Maricel POPA, președintele PSD Iași: 1 milion de FAMILII vor beneficia de racordare GRATUITĂ la rețeaua de GAZE!

În același timp, surse din cadrul anchetei epidemiologice susțin ca acesta de la venirea în Iași și pana la confirmare nu a fost la serviciu. Lucian Miron este sotul doamnei Ingrid Miron, șefa clinicii de hematologie și oncologie din cadrul Spitalului de copii Sfânta Maria.

Ingrid MIRON: ”Pe 11 martie Franța nu era destinație cu risc de carantină pentru români”

Când am plecat, pe 10 am anunțat medicul de familie unde plec și m-am interesat pe siteul Institutului Național de Sănătate Publică, unde Franța nu era în zona roşie sau galbenă. A doua zi când am ajuns la Otopeni, la Poliţia de frontieră am fost întrebaţi de unde venim şi au spus că Franţa e ok, nu e necesară carantină sau autoizolarea. Ulterior, şi eu şi soţul meu ne-am interesat la DSP şi am aflat că pe 11 martie Franța nu era destinație cu risc de carantină pentru români.

Suntem de astăzi, de luni după-amiază, la Spitalul de Boli Infecțioase, soțul meu în izolare, iar eu aştept testele, tot în izolare. Şi noi, şi DSP, şi conducerea Spitalului Sf. Maria am respectat procedurile în vigoare şi am acționat în temeiul de lege valabil pentru data respectivă. Din fericire nu avem semne clinice şi sperăm să rămânem tot așa”, a declarat Ingrid Miron.

Citeste si   Maricel POPA, președintele PSD Iași: 1 milion de FAMILII vor beneficia de racordare GRATUITĂ la rețeaua de GAZE!

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ