Share

Korodi Attila, deputatul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), a anunțat că dorește descentralizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), susținând astfel interesele antreprenorilor.

Printr-un comunicat remis de Agerpres, Korodi spune că sistemul fiscal este prea centralizat și că trebuie schimbată metodologia de verificare a tuturor afaceriștilor.

„Este nevoie de schimbări radicale din două puncte de vedere. În primul rând, sistemul este prea centralizat. ANAF-ul a luat decizia ca de acum înainte antreprenorii mari şi mijlocii să îşi rezolve treburile administrative la Direcţia din Bucureşti, ceea ce înseamnă că administraţia va fi efectuată direct la centru.

Citeste si   Tramvaiele PESA care vor ajunge la IAȘI sunt cumpărate cu FONDURI EUROPENE și vor avea culorile alb cu VERDE

În al doilea rând, metodologia nu este corectă în ceea ce priveşte sancţionarea antreprenorilor mici, mijlocii şi mari, pentru că nu le dă posibilitatea ca la prima verificare, în loc de amenzi să primească doar o avertizare şi să beneficieze de un plan de acţiune elaborat de ANAF, în baza căruia să aibă oportunitatea de a repara neregulile comise”, precizează Attila Korodi în document.

„Este nevoie de schimbări radicale”

Mai mult, politicianul UDMR precizează că ANAF face un abuz de putere. „Nu putem să uităm de paşii deja făcuţi de noi spre descentralizare. Activitatea ANAF-ului este una dintre cele mai centralizate în România. Cum altfel am putea numi acest lucru, decât abuz de putere şi călcarea în picioare al oportunităţilor egale?”, întreabă retoric Korodi Attila, care adăugă că prin schimbarea regulilor antreprenorii nu vor fi expuşi la sancţiuni directe.

Citeste si   Tramvaiele PESA care vor ajunge la IAȘI sunt cumpărate cu FONDURI EUROPENE și vor avea culorile alb cu VERDE

„Sistemul actual juridic românesc funcţionează în mod impenetrabil, prin hotărâri guvernamentale de urgenţă, modificări şi completări de lege. Antreprenorii au nevoie de legi care îi servesc, care nu sunt concepute după ideologii vechi şi la care se pot adapta uşor. Revendicările UDMR au ca obiectiv simplificarea administrării întreprinderilor. Antreprenorii începători adeseori sunt speriaţi de sistemul birocratic, în timp ce ţinta ar trebui să fie ca oamenii să aibă posibilitatea de a înfiinţa o întreprindere într-o singură zi, fără să alerge la diferite agenţii pentru ştampile. Ar fi important ca întreprinderile noi să nu trebuiască să plătească nimic în afara impozitului pe venit în primii trei ani. Guvernul trebuie să recunoască că astfel de măsuri ar duce la redresarea economică a ţării”, se arată în comunicatul UDMR-istului.

Citeste si   Tramvaiele PESA care vor ajunge la IAȘI sunt cumpărate cu FONDURI EUROPENE și vor avea culorile alb cu VERDE

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ