Share

Se spune că viața reprezintă un dar divin față de care avem datoria de a o înnobila prin cumpătare, bunătate și iubire față de semenii noștri

Cu toate acestea, zilnic întâlnim în jurul nostru oameni pentru care viața a devenit o povară, o zădarnică luptă cu propriul destin, precum și oameni care au uitat ce înseamnă empatia.

Este și cazul familiei Țibuleac din satul Voinești, județul Iași. În 2019, prin intermediul edilului comunei, Gheorghe DOBREANU am reușit să intram în contact cu această familie, care se afla într-un moment critic al vieții. O casa în care condițiile de locuit sunt greu de imaginat, 3 copii dintre care unul cu probleme de sănătate și un tată care a lăsat toate responsabilitățile și problemele în grija mamei.

Veniturile actuale ale familiei, fac imposibilă supraviețuirea în condiții decente, de aceea dorința familiei a fost o nouă locuință care să îi asigure atât micuțului Răzvan, care are probleme de sănătate, cât și celorlalți doi copii un mediu optim de trai.

A fost și încă este nevoie de o echipă puternică, de oameni cu inima deschisă, dispuși să ajute la finalizarea construcției și la împlinirea unui vis mic, un vis care pentru familia Țibuleac înseamnă o nouă șansă, un nou început

O parte dintre dumneavoastră au făcut primul pas, au pus prima cărămidă, printre aceste persoane se numără: Deputatul PSD Iași Camelia GAVRILĂ care consideră că toți ar trebui să dovedim, într-o anume măsură, implicare, receptivitate, sensibilitate și solidaritate umană. Aceasta ne-a declarat: „Crăciunul și sărbătorile de iarnă înseamnă credință, tradiții, spiritualitate, dragoste, emoție sufletească, regăsirea nostalgică a copilăriei. Este firesc să oferim daruri și bucurii celor dragi, după cum este firesc să ne gândim și la cei mai puțin norocoși, aflați în singurătate, în suferință, în sărăcie.

Apreciez ideea, receptivitatea și dimensiunea umanitară a campaniei Dvs. destinată familiei din Voinești, cu atât mai mult cu cât este vorba și de copii, de dificultăți materiale, de precaritatea casei acestora.

Cred că trebuie să dovedim toți, într-o anume măsură, implicare, receptivitate, sensibilitate și solidaritate umană, iar modelul nostru poate genera alte abordări similare care să completeze ceea ce fac autoritățile în asemenea cazuri limită

Vă felicit că ați desăvârșit proiectul și că familia respectivă, alături de copii, se va bucura, de o casă frumoasă, călduroasă, de un spațiu în care viața domestică, jocul, lectura, studiul, comunicarea și evoluția copiilor se pot armoniza deplin.“

De asemenea, Angela ACHIȚEI Președintele Fundației ADV România ne-a declarat: „Atunci când oamenii se implică, lucruri frumoase se construiesc în comunitate! Iar ceea ce facem zi de zi, ne definește practic viitorul!”.

Prof. univ. dr. ing. Dan CAȘCAVAL ne-am declarat că un mic gest aduce o bucurie imensă oamenilor mai puțini norocoși: „Din păcate, nu întotdeauna viața este darnică cu toți, uneori nici chiar cu cei care merită cu adevărat. În ultimul timp, diferențele dintre noi în privința “dărniciei” vieții au început să se adâncească și, ca și în acest caz, dacă se suprapun cu absența afectivă sau, mai concret, a responsabilității unuia dintre părinți, urmările devin dramatice.

Nu am cum să rămân indiferent la o astfel de situație și de aceea am încercat să ofer puțina alinare copiilor din această familie tristă

Știu că orice dar, poate mai puțin însemnat pentru noi, aduce o bucurie imensă mamei și copiilor, care nu ne pot întoarce decât zâmbete. Mi-aș dori ca cei care am sprijinit aceasta campanie să putem să îi ajutăm să fie mai aproape de visele lor, acum o casă și sănătatea și să putem să le oferim șansa unei vieți normale. Iar zâmbetul lor este suficient, este cel mai frumos răspuns la un gest atât de neimportant pentru noi, dar vital pentru ei.”

Există numeroși oameni care s-au mobilizat și au venit în sprijinul familiei Țibuleac, iar nouă nu ne rămâne decât să le mulțumim. Președintele executiv al Organizației Municipale Iași a Partidului Social Democrat, Marius OSTAFICIUC ne spune că un asemenea gest poate încuraja și determina și alți semeni să se alăture: „Este un gest umanitar din suflet pentru o familie aflată în dificultate. Pentru că sunt social democrat şi că îmi pasă de oamenii aflați la necaz am decis să mă implic în a oferi sprijin acestei familii.

Este un gest care ar putea să îi încurajeze, să îi determine şi chiar să se implice, pe mulți alții dintre semenii noştri să facă la fel

Sunt convins că într-o asemenea manieră putem schimba în bine societatea contemporană în care trăim. Este firesc ca, indiferent de ceea ce suntem, să ne oprim din când în când pentru a face o faptă bună.”

Directorul general CTP Iași, Cristian STOICA a declarat: „În formarea mea ca om, începând cu cei 7 ani de acasă și în spiritul creștin în care am fost crescut există o pildă care spune: „Dacă nu poți să faci un bine cuiva, măcar nu îi fă rău.” Spre norocul meu am reușit să contribui, să ajut aceasta familie. Dumnezeu să îi ajute și să vă ajute să faceți în continuare bine!”

Asistentul social din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași, Adina ROTARU care împreună cu medicii și asistenții din cadrul spitalului s-au mobilizat și au contribuit la susținerea familiei Țibuleac a declarat: „Dorința de a ajuta oamenii în nevoie într-o anumită perioadă din viața lor vine dintr-o motivație lăuntrică, trebuie să simți. Însă Dumnezeu ne trimite oameni pentru a putea concretiza aceste fapte. Astfel, colegi medici si asistenți din diverse secții și sectoare de activitate din cadrul Sp. Cl. De Pneumoftiziologie au contribuit financiar din dorința de a-și ajuta semenii. Mulțumesc pe aceasta cale tuturor colegilor pentru implicare.”

“Dar din dar se face Rai” spune o veche vorbă românească!

Printre cei care au înțeles cât este de frumos să dăruiești și să schimbi soarta unei familii și că a dărui este una din cele mai mari satisfacții pe care le poţi avea ca om, se numără:

 • Gabriel Surdu, Fundația Terramold Iași
 • Gabriela Vasilache, director Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Iași
 • Mihai Glod, manager Spitalul „CF” Iași
 • Ovidiu Mugurel Laicu, director Direcția Regională de Drumuri și Poduri
 • Marian Șerbescu, fostul prefect al județului Iași
 • Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași
 • Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare Iași
 • Iulian Cozianu, președintele SANITAS Iași
 • Vasile Câtea, deputat PSD
 • Bogdan Cojocaru, deputat PSD
 • Depozitul de cherestea Bonstar
 • Macovei Silviu, deputat PSD
 • Avocat Atasiei Daniel
 • Dr Hurmuzache Mihnea
 • Marius Bodea, deputat PNL
 • ing. Petru Avram, director Administrația Bazinală de apă Prut-Bârlad
 • Uși by Bella Casa
 • Nechifor Cristian fost director Administrația Bazinală de apă Prut-Bârlad
 • Comandantul Spitalului Clinic Militar de Urgenta “Dr. Iacob Czihac” IASI. Col. Medic Drd. MORARU AURELIAN CORNELIU
 • Politehnica Iași
 • Bramac
 • C ANKO IMPEX SRL
 • Paleacu Cristina
 • Echipa Continental
 • Prestarea
 • Bogdan Cojocaru, manager al Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon“
 • Robert Danca, manager al Spitalului „Cuza Vodă”
 • Medicii și asistenții din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Cuvioasa Paraschiva”
 • Ordinul asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali din Iași
 • Cuciureanu Iulian Dan
 • Doru Pănescu, senator PSD
 • Dolcan Gigi Dumitru
Citeste si   Liceul TEORETIC de Informatică „Grigore Moisil” IAȘI - Cum ar fi ȘCOALA pe INSTAGRAM?

Pentru a reuși să ducem la bun sfârșit noua locuință, este nevoie, în continuare de ajutorul vostru, un gest care pentru dvs, poate părea mărunt, pentru familia Țibuleac reprezintă o nouă speranță, un pas înainte, o asigurare „că nu sunt singuri și că voi le sunteți alături”.

Pentru cei care doresc să ajute, donațiile se pot face în contul bancar: RO66BTRLRONCRT0455787501.

Citeste si   Sentință DEFINITIVĂ pentru fostul SECRETAR al Primăriei Târgu-Frumos! Felicia SPULBER condamnată la ÎNCHISOARE cu suspendare

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ