Share

Urmare a apariției in spațiul public a unor imagini care surprind o intervenție de imobilizare a unui bărbat recalcitrant pe raza mun. Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, facem următoarele precizări:
La data de 12.10.2020, in jurul orei 20.00 o patrula mixtă, polițist/jandarm/poltist local a observat pe strada 22 Decembrie din mun. Câmpulung Moldovenesc un grup de 5 tineri cu vârste cuprinse între 19 si 30 de ani care se aflau sub influența băuturilor alcoolice și care provocau scandal.

Citeste si   O bătrână din Baia (Suceava) a murit după ce a fost accidentată de o autoutilitară care dădea cu spatele

În momentul legitimării, unul dintre tineri a refuzat comunicarea datelor personale

În momentul legitimării, unul dintre tineri a refuzat comunicarea datelor personale, iar un alt tânăr din grup a incitat la violență săvârșind totodată gesturi obscene si poziționându-se ostentativ în zona carosabilă, punând în pericol siguranța rutieră.

Pentru aplanarea conflictului a fost necesară folosirea forței fizice și imobilizarea unui tânăr care nu s-a legitimat și nu s-a supus indicațiilor polițiștilor și jandarmilor. Nu a fost necesara folosirea mijloacelor tehnice din dotare. După conducerea la sediul Poliției au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale în valoare de 2000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 referitoare la provocarea de scandal, împiedicarea exercitării atribuțiilor de către personalul MAI, adresarea de injurii și cuvinte obscene.

Citeste si   Suceava: Autoturism cu țigări în valoare de aproape 58.000 de lei, abandonat după o urmărire

Facem precizarea că toți cei 5 tineri se aflau sub influenta băuturilor alcoolice și sunt majori, iar în cadrul intervenției nu au fost utilizate mijloace tehnice de natură a produce leziuni sau vătămări.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ