Share

Iniţiativă studenţească: Realizarea unei campanii de educare și conștientizare privind
efectele negative ale muncii nedeclarate, dedicată tinerilor

Inițiativa studenţească de a realiza o campanie de educare și conștientizare privind efectele negative ale muncii nedeclarate, dedicată tinerilor, vine ca urmare a discuțiilor legate de diferite probleme economice și sociale în cadrul orelor de profil de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Iaşi.

Rezultatele ultimului Eurobarometru privind munca nedeclarată arată că un număr ridicat de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani ar accepta să fie plătiți “la negru” (24%, aproape dublu față de media la nivelul populației).

Prin urmare, un grup de masteranzi au dezvoltat și implementat în momentul de față campania #Students4FairWork

Campania îşi doreşte să încurajeze studenţii şi în general tinerii să îşi cunoască drepturile şi să înţeleagă de ce este mai bine să își declare veniturile. Scopul campaniei este de a-i aduce pe tineri mai aproape de beneficiile muncii declarate (precum: asigurări sociale, de sănătate, posibilitatea de a demonstra experiența de muncă etc.), de a le face cunoscute drepturile prevăzute în Codul Muncii şi astfel, de a-i determina să încurajeze, la rândul lor, un comportament responsabil.

Citeste si   În județul IAȘI s-au ocupat peste 17.000 dintre locurile de VACCINARE disponibile până pe 31 ianuarie

#Students4FairWork se alătură campaniei Comisiei Europene #EU4FairWork, prima care vorbește despre beneficiile muncii declarate, desfășurată la nivel european prin intermediul
Platformei Europene de Combatere a Muncii Nedeclarate, cu participarea Autorității
Europene a Muncii.

”Prin această inițiativă studențească ne dorim să dezvoltăm o comunitate unde studenţii pot interacţiona şi pot învăţa lucruri utile pentru viitoarea carieră”

”Noi, cei 7 masteranzi de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Iaşi, care luptăm pentru o lume mai bună dar și pentru depăşirea propriilor limite prin lansarea acestei provocări suntem (în ordine alfabetică): Claudiu DOGARU, Vlad FARAONEL, Cosmin-Alexandru MACOVEI, Răzvan ROTARIU, Cătălina RUSU, Sabina-Ruxandra SAVINESCU şi Liviu ŞTEFAN. Această inițiativă este coordonată de unul dintre profesorii noștri, Ioana Alexandra Horodnic, cadrul didactic al Facultății de Economie şi Administrarea Afacerilor.
Deşi am debutat cu pași mici, în ideea testării campaniei, în doar 3 săptămâni de la lansare am înregistrat rezultate pozitive, peste aşteptări.

”Acest fapt ne încurajează să dezvoltăm campania şi să o extindem”

Ne dorim să depășim limitele judeţului Iaşi și să dezvoltăm o campanie naţională, la care să ni se alăture instituţii publice cu atribuții legate de combaterea muncii nedeclarate, universităţi de prestigiu din ţară, studenţi şi orice persoană care crede, asemenea nouă, că schimbările în bine se fac în paşi mici, dar având obiective măreţe.

Apreciem nespus atenţia pe care ne-aţi acordat-o citind acest comunicat şi sperăm că v-am atras atenţia asupra unui subiect care poate schimba, măcar într-o mică măsură, societatea în care convieţuim. Vă invităm să ne contactaţi oricând pentru detalii sau să vizitaţi pagina de Facebook Students 4 Fair Work.

De asemenea, dacă găsiţi campania noastră suficient de atractivă pentru a deveni o ştire, am fi foarte bucuroși să vă furnizăm informații suplimentare despre această inițiativă. Dacă răspunsul este „DA” și veți publica un articol despre noi, vă rugăm să ne trimiteţi link-ul articolului pentru a fi publicat și promovat pe pagina noastră”, au declarat reprezentanții Facultății de Economie şi Administrarea Afacerilor din Iaşi.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ