Share

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost raportate  343.725  de cazuri noi.

La Suceava numărul de cazuri crește galopant, 1.727 de cazuri au fost confirmate la ultima raportare.

La nivelul municipiului Suceava se remarcă o creștere a numărului de infectați cu Covid-19, iar rata de incidență se apropie de 4  la mia de locuitori.

Totodată, instituțiile competente fac un apel către suceveni să respecte regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și să ne limităm la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă.

Infecționiștii spun faptul că la cum arată acum cifrele, doar o nouă carantină totală ar putea reduce numărul de cazuri.

Totuși, dacă un eventual lockdown ar duce la mai puține îmbolnăviri, specialiștii spun că efectele asupra economiei ar fi dezastruoase.

„Pentru noi, ca medici da, acum când vorbim despre carantinare, ține de numărul de cazuri dat de această rată calculată pe ultimele 14 zile, însă trebuie să ții cont și de aspectele economice. Carantinarea totală nu este o decizie așa de ușor de luat, dar din punctul nostru de vedere medical pentru a ne ajuta ca noi la rândul nostru să îi putem ajuta pe ceilalți.

Noi putem da niște recomandări, DSP poate susține aceste recomandări cu ajutorul datelor statistice, dar sigur că din punct de vedere al volumului de muncă ne-ar ajuta.

Nu este o decizie pe care să o ia sau să fie la recomandarea doar a specialiștilor din domeniul sănătății având în vedere numărul mare de muncă, criteriul este numărul mare de cazuri care sunt din ce în ce mai mare, a aglomerării spitalului care înseamnă să nu poți primi toate cazurile care necesită spitalizare”, a declarat medicul șef al secției de Boli Infecțioase la Spitalul de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, Monica Terteliu, pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava.

Dacă ar fi impusă carantina totală pe 9 decembrie, perioada de 14 de lockdown s-ar încheia pe 22 decembrie

Dacă această măsură ar avea rezultate bune așa cum spun medicii infecționiști atunci am putea spera la măsuri mai relaxate de sărbători.

Citeste si   O BÂLBÂIALA de 100.000 RON la ILIȘEȘTI! Primarul AVASALOAIE nu cunoaște realitățile comunei

Totuși, reprezentanții DSP Suceava sunt de părere că nu putem prognoza pe o perioadă așa de lungă te timp care va fi evoluția cazurilor de Covid-19.

Dacă vom respecta măsurile de siguranță și vom exclude plimbările care nu sunt necesare, nu o să ajungem la o carantină totală.

„Este prematur să ne exprimăm așa pentru că nu putem să anticipăm de acum ce o să fie peste o lună.

Nu putem prognoza pe o perioadă așa de lungă te timp care va fi evoluția. Deocamdată măsurile se iau pas cu pas, carantinarea se efectuează pe baza incidenței de cazuri și nu putem ști care va fi incidența până atunci.

Speranța este că dacă vom respecta măsurile de siguranță, dacă vom defila cât mai puțin și să excludem plimbările care nu sunt necesare nu o să ajungem la carantină.

Nimeni nu cred că s-ar hazarda să anticipeze de acum o carantină pentru luna decembrie”, au declarat reprezentanții DSP Suceava.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ