Share

Vasile ACATRINEI, primar al comunei BALȘ: ”Acești ani de mandat au fost pentru mine o provocare dar mai ales o șansă să pun în practică idei și proiecte”

În această săptămână, “Agenda Primarului” a ajuns în comuna Bals, județul Iași. ETAPA a II-a, continuă în 2020 cu prezentarea detaliată a proiectelor localităților aflate în diferitele stadii ale evoluției acestora. Urmărim realizarea unui inventar al proiectelor realizate în fiecare comunitate ieșeană pe perioada anilor 2016 – 2020 împărțite în proiecte: finalizate, în desfășurare și în pregătire sau avizare.

Dacă anul trecut, etapa I a ”Agendei primarului”, a fost concepută sub forma unei prezentări succinte a proiectelor existente în localitățile ieșene, etapa a II-a a rubricii, își propune în 2020, să realizeze o prezentare detaliată a proiectelor acestora, aflate în diferite stadii ale evoluției.

Astăzi gazda noastră este primarul comunei Bals, domnul Vasile Acatrinei.

Rep: Vă propunem să începem prin prezentarea generală a proiectelor pe care aveți de gând să le finalizați în perioada 2016-2020, cu rugămintea de a vă încadra panâ în momentul IUNIE 2020

Primar Vasile Acatrinei: Acești ani de mandat au fost pentru mine o provocare dar mai ales o șansă să pun în practică idei și proiecte pe care le aveam cu mult timp înainte de a ajunge primar al comunei Bals, județul Iași. În acești ani am reușit să realizez proiecte pe care doar le visam pentru comunitate, necesare tuturor locuitorilor.

Citeste si   Ce se întâmplă cu PACIENȚII non-COVID în vremea PANDEMIEI: ”Și noi avem NEVOIE de AJUTOR din parte MEDICILOR”

”Faptul că am obținut acest mandat, m-a responsabilizat și m-a obligat să găsesc susținere locală, guvernamentală și europeană”

Faptul că am obținut acest mandat, m-a responsabilizat și m-a obligat să găsesc susținere locală, guvernamentală, și europeană în vederea materializării mai multor dorințe și nevoi ale locuitorilor, care au ținut de infrastructură,  servicii, educație, sectorul medical, și așa mai departe. Astfel că am reușit să obțin fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDL) 1 și 2, Campania Națională de Investiții și nu numai, pentru anumite proiecte lucru care mă mulțumește și care m-a abiționat să vreau mai mult pentru comunitate!

Ce vreau eu sa spun este că, deși am preluat un mandat greu, am reușit până în momentul de față să realizez multe dintre obiectivele propuse, și să desfășor, astăzi și alte proiecte care participă la realizarea unei noi imagini ale comunei, dar și a unui trai mai bun pentru locuitori.

Rep: Domnule primar am dori să ne detaliați proiectele FINALIZATE, până acum pentru comună. Ce au presupus acestea mai exact?

Primar Vasile Acatrinei:  În anul 2018, respectiv 2019, am reușit să finalizez  o serie de proiecte printre care:

  • Extindere rețea alimentare cu apă în localitatea Balș, ce s-a executat paralel cu drumul sătesc pe o lungime de 1 500 ml, asigurându-se astfel branșarea locuințelor existente cât și a celor care s-au construit sau care urmează a fi construite
  • Extinderea rețelei de gaze naturale, în localitatea Balș, comuna Balș, lucrările de extindere A rețelei de distribuție gaze naturale au fost executate pe domeniul public paralel cu drumul sătesc DS 421 pe o lungime de 230 ml, lucrări finalizate în baza procesului verbal la terminarea lucrărilor nr 2192/21.10.2019
  • Extindere rețea de gaze naturale, în localitatea Boureni, comuna Balș, lucrările de extindere a rețelei de distribuție gaze naturale au fost executate pe domeniul public paralel cu drumul sătesc pe o lungime de 235 ml, conform procesului verbal de la terminarea lucrărilor nr 2007/30.09.2019.
  • Am construi și modernizat postul de poliție și cabinetul veterinar. Proiecte așteptate de localnici de mult timp, acestea au presupus construirea unei clădiri cu deschidere la drumul național DN 28 B, formată din parter și mansardă și care să servească celor două servicii. Întrucât a fost o inițiativă necesară, care nu mai putea aștepta, ea a fost finalizată prin accesarea fondurilor din bugetul local, valoarea ei fiind de 411 mii lei.
Citeste si   (P) Marius OSTAFICIUC, candidat PSD la Camera Deputaților: ”Dragi IEȘENI, viitorul nu trebuie așteptat, VIITORUL trebuie CONSTRUIT”

Clădirea a fost în final racordată la apă centralizată, energie electrică, gaze naturale, acces auto și pietonal, și special pentru persoanele cu dificultăți de deplasare

Astăzi, atât sediul poliției cât și cabinetul veterinar fiind în bună stare de funcționare, atât medicii veterinari cât și personalul poliției putând să își desfășoare activitatea în condiții optime.

Citeste si   RESTRICȚII și DEVIERI de circulație rutieră în zona TUDOR VLADIMIRESCU

Pe lângă aceste proiecte Primăria Bals a achizițioant utilaje de dezăpezit, în luna noiembrie 2018, în vederea evitării oricărui tip de disconfort provocat de condițiile meteorologice nefavorabile.

Achiziția a fost în valoare de 326 060 lei cu TVA, fiind alcătuită din: autoutilitară, răspânditor material antiderapant și bena basculabilă, fiind utilizate atât la activitățile gospodărești de pe raza comunei cât și la împrăștierea de material antiderapant pe timp nefavorabil.

Am demonstrat până acum că suntem o comună cu oameni harnici și pricepuți, să dovedim că împreună putem face față noilor cerințe apărute în urma aderării țării noastre la U.E. Să învățăm să muncim eficient pentru noi și pentru cei apropiați. Așa să ne ajute Dumnezeu!

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ