MEDICAMENTUL revolutionar care prelungeste viata bolnavilor de CANCER mai mult decat CHIMIOTERAPIA!

0
Share

Un nou tratament pentru persoanele care sufera de cancer, prezentat la Congresul European de Cancer, este considerat „revolutionar”.

Pacientii care sufera de cancer la gat si cap si care au luat medicamentul nivolumab, au trait mai mult decat cei cu aceeiasi boala, dar care au facut tratament cu chimioterapie.

Acest medicament intrerupe semnalele chimice pe care celule canceroase le folosesc pentru a convinge sistemul imunitar ca sunt sanatoase, scrie BBC News.
 
In mod obisnuit, pacientii cu cancer la cap sau la gat in stadiu avansat au putine sanse de supravietuire. Un studiu pe 350 de pacienti, publicat in Jurnalul de Medicina New Englang, a aratat ca 36% dintre pacientii care au facut imunoterapie cu nivolumab traiau un an mai tarziu de la inceperea tratamentului, spre deosebire de 17% dintre pacientii care au facut chimioterapie.

De asemenea, pacientii care au facut imunoterapie au avut mai putine efecte secundare decat cei care au facut chimioterapie.

Acest tratament a dat rezultate foarte bune si in cazul pacientilor ale caror tumori au fost testate pozitiv si pentru HPV. Bolnavii au supravietuit cu 9,1 luni mai mult daca au facut tratament cu nivolumab, spre deosebire de cei care au facut chimioterapie, care au supravietuit doar cu 4,4 luni mai mult. in mod normal, speranta de viata a acestor pacienti este sub sase luni.

Un alt studiu, realizat pe 94 de pacienti care sufereau de cancer de rinichi in stadiu avansat, a aratat ca prin combinarea medicamentelor nivolumab si ipilimumab tumorile pot fi reduse cu pana la 40%. Dintre acesti pacienti, unul din zece nu mai avea niciun semn de cancer la finalul tratamentului. Prin comparatie, doar in cazul a 5% dintre pacientii care fac un tratament standard se reduc tumorile.

Un pacient diagnosticat cu cancer de rinichi si caruia i s-a spus ca mai are de trait intre trei si cinci ani, a facut imunterapie si in patru luni i s-au micsorat una dintre tumori, iar doua dintre ele nu au mai crescut.

De asemenea, barbatul in varsta de 64 de ani nu a avut niciun efect secundar si in timpul tratamentului a putut merge la serviciu.

„Ma simteam putin ca un impostor, dupa ce am fost diagnosticat cu cancer terminal si eu nu aveam nicio durere. Nu m-am simtit deloc rau, mi-a fost putin rusine. Sunt norocos ca am putut beneficia de acest tratament”, a spus Peter Waite.

Deocamdata, nivolumab a primit aprobare doar pentru tratarea cancerului de piele si poate fi folosit si in combinatie cu ipiliumumab. Aceste medicamente intrerup semnalele chimice pe care celule canceroase se folosesc pentru a convinge sistemul imunitar ca sunt sanatoase.

„Acest studiu a aratat ca tratamentul poate prelungi viata pacientilor pentru care nu exista un alt tratament, fara sa distruga calitatea vietii. Odata ce s-a s-a intins in organism sau a revenit, cancerul de cap si gat este foarte dificil de tratat. Este minunat faptul ca acest rezultatul acestui tratament ne arata ca avem o forma de terapie care poate prelungi viata semnificativ. Sunt nerebdator sa facem studiul clinic”, a spus profesorul Kevin Harrington de la Institutul de Cercetare al Cancerului.

Sursa: caplimpede.ro


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ