Share

FAMILIA STANCIU ACHIZIȚIONEAZĂ PROPRIETĂȚI PE BANDĂ RULANTĂ. CU CE LICHIDITĂȚI?

Principalele suspiciuni se îndreaptă înspre aliatul din ultimul deceniu al familiei STANCIU, marele lor binefăcător, nimeni altul decât Gheorghe NICHITA.

Din poziția de Primar al Iașului Nichita a dedicat sume importante de bani către această familie.

Formula de îmbogățire rapidă folosită de familia Stanciu a fost aceea a licitării spațiilor primăriei Iași la sume ridicole.

La nivelul anilor 2004 – 2009 presa locală atrăgea atenția asupra straniilor licitații la care firmele familiei Stanciu participau.

Pe lângă faptul că Stanciu avea lipici la spațiile primăriei Iași, mai exista încă o caracteristică ieșită din comun.

Concurență între firmele lui Stanciu pentru spațiile primăriei Iași oferite cu generozitate de fostul primar Nichita 

Aceste licitații la care participa familia Stanciu aveau caracter intern. De licitații aflau doar firmele care aveau legătură cu această familie. Licitația avea loc, dar pentru spații extrem de bine poziționate în Iași, participau doar două firme controlate de Cristian STANCIU.

Firma Top Consult SRL, unde asociat unic figureaza Cristian Stanciu, a pus mana pe trei astfel de spatii comerciale

  1. Pergola de pe strada Carpați, din fața oficiului poștal Nicolina, în suprafața de 264 metri pătrați;
  2. Spațiul pe strada Păcurari numarul 71, parterul blocului 478, în suprafața de aproximativ 100 metri pătrați;
  3. Imobilul de pe strada Pacurari 51, parterul blocului 547, în suprafață totală de peste 150 metri pătrati.

La licitațiile organizate pentru închirierea acestor trei spații, Stanciu a folosit aceeași “schemă de succes”: a trimis câte două doua firme, controlate de el.

La licitatia pentru spatiul de pe strada Carpati au participat FEG și Top Consult SRL.

Top Consult îl are drept asociat unic pe liderul consilierilor județeni PSD.

SURPRIZĂ! Licitația a fost câștigată de firma Top Consult SRL. CHIRIA stabilită pentru acest spațiu era de-a dreptul exorbitantă: 10 lei/mp.

Spatiul din Pacurari 71 a fost și mai greu de adjudecat de către mogulul imobiliar!

Pentru acest spațiu au licitat Top Consult SRL si Metcons Top SRL.

Din nou SURPRIZĂ! Și aceste firme aparțin aceluiași PSD-ist. Pentru extravagantul preț de 4,5 lei/mp firma Top Consult SRL a fost din nou câștigătoare.

Pe spațiul din Pacurari 51, Stanciu a pus mâna printr-o angajată 

Pentru această licitație din octombrie 2008, parlamentarul și consilierul județean s-au gândit să vină cu un element de noutate absolută și au pus o angajată să participe.

Din nou aceeași Top Consult, a lui Cristian Stanciu, dar si o firma World Wide Consulting, unde asociat figura o anumita Daniela Danila. Aceasta este o angajata a familiei Stanciu, la organizatiile Fundatia Ecologica Green si FEG Educatie.

Top Consult, cu încă o chirie năucitoare de 42 lei obține și acest spatiu.

Mai nou Cristian Stanciu are lichididăți de ordinul milioanelor de euro. De unde?

Reamintim doar câteva dintre ultimele achiziții ale lui Cristian Stanciu despre care presa a descoperit de-a lungul timpului că este fiul condamnatului Anghel STANCIU (fost deputat) şi ginerele generalului Theodor ZAHARIA.

Fundaţia Ecologică Green (FEG) a achiziţionat sediul firmei falimentare Centrul de Afaceri Internaţional a omului de afaceri Viorel Roman cu aproape 165.000 de euro.

Stanciu a cumparat și Hotelul Studis, de pe strada Otilia Cazimir. Locatia, care a apartinut Universitatii Petre Andrei, din Iasi, a fost scoasa la licitatie in contul unei datorii a universitatii catre un grup de 50 de creditori, persoane fizice, angajati sau fosti angajati ai UPA. La licitatie Stanciu a oferit suma de 1,8 milioane de euro pentru acest imobil.

Același Cristian STANCIU a plătit 880.000 lei pentru 59,50% din acțiunile televiziunii Tele M din Iași.

Prin intermediul FEG, cei doi Cristian și Anghel Stanciu au pus mana pe cladiri importante de patrimoniu, pe constructii-simbol din Iasi, care au fost transformate in afaceri private de cei din clanul Stanciu

Astfel, prin autorizatia de construire 13/7/2015, FEG-ului i se permitea construirea unei cladiri Parter + 2Etaje + Mansarda cu locuinte colective destinate studentilor. Practic, in locul unei locuinte individuale care se afla pe strada Smardan, aici a aparut o cladire cu totul noua in conditii suspecte si care produce bani pe banda rulanta. Mai mult, aceasta cladire noua este ridicata la cativa centimetri de imobilul vechi, neavand absolut nicio legatura cu noua cladire.

De precizat faptul ca in caminul de pe strada Smardan au fost inchiriate absolut toate cele aproximativ 20 de camere la pretul de 150 euro patul pe luna. Fiecare camera are 2 paturi, iar asta inseamna un venit de 6.000 euro pe luna. “Nu mai avem locuri libere de mult timp. Tariful este de 150 euro pe pat, sunt 2 paturi in fiecare camera. Puteti incerca la inceputul anului viitor sa mai cautati locuri pentru ca sunt si cativa studenti cazati care este posibil sa plece”, a spus administratorul caminului Festudis 2.

Pe strada Vasile Lupu nr. 26-28, clanul Stanciu da o alta lovitura imobiliara in conditii cu totul scandaloase prin intermediul FEG SRL si Metcons SRL, ambele controlate de familia Stanciu. Terenul a fost tranzactionat prin intermediul unei firme de apartament din Vaslui, si anume Mateo SRL, controlata de o anume Eugenia Andries Antoane, in schimbul sumei de 541.000 lei.

Casa in care a locuit poetul George Lesnea a fost achizitionata de familia Stanciu in 2009

Casa in care a locuit poetul George Lesnea, amplasata pe strada Closca la nr 16, din spatele Casei Modei, era considerata monument istoric, fiind  inscrisa in lista aprobata prin ordinul Ministerului Culturii si Cultelor la pozitia 1588.

Cladirea a fost achizitionata de familia Stanciu undeva in 2009 si de atunci s-a aflat intr-o continua degradare. Unul din motivele pentru care cladirea s-a degradat a fost si litigiul in instanta pe care cei de la FEG l-au avut cu vecinii, cu care se judecau pentru asigurarea unui acces la proprietate.

Dupa ce au asteptat sa se demoleze cladirea, autoritatile au venit cu o autorizatie de construire pentru Fundatia Ecologica Green, pentru o “consolidare in regim de urgenta”, dupa ce Inspectoratul de Stat in Constructii a dat într-un final aviz.

Toate aceste proprietati au fost cumparate cu bani gheață de familia Stanciu și discutăm despre sume de zeci de milioane de euro.

Care este proveniența acestor sume? Sunt cumva la mijloc banii strânși de Gheorghe Nichita în mandatele sale de Primar? 

Sunt întrebări la care cel mai probabil Stanciu și Nichita nu vor răspunde pentru că nu au cum! Dar procurorii anticorupție pot oferi justificare pentru aceste averi incredibil de mari?

Cotidianul 7 este a prezentat în 9 noiembrie 2016, o altă schemă imobiliară pusă la cale de Stanciu și Nichita!

Familia Stanciu și finii lui Gheorghe Nichita, au fost găsiți într-o combinație imobiliară peste drum de Palas!

Soția consilierului județean Cristian Stanciu, stăpânul imperiului FEG, a primit cu titlu de donație un teren în suprafață de peste 500 metri pătrați, pe strada Palat nr. 66. La sfârșitul anului 2014, Irina Stanciu a vândut terenul către firma Laser Co, patronată de finii lui Gheorghe Nichita, Gabriel și Letiția Elena Popa. Ulterior, firma Laser Co a vândut același teren către patroni, care au semnat atât în dreptul vânzătorului cât și al cumpărătorului. Retrocedarea imobilului s-a făcut în perioada în care la cârma primăriei se afla Gheorghe Nichita.

Un nou tun: Hotel Astoria din centrul Iașului

Intentia noastră este să menţimen activitatea de unitate hotelieră şi să optimizăm business-ul. În corelare cu aceste obiective vom face şi o analiză investitională şi de management pentru perioada următoare. Plata se face în 30 de zile prin transfer bancar, eu am plătit la licitaţie doar cei 10%, adică garanţia (n.r. 250.000 de lei)”, a precizat Cristian Stanciu, patronul FEG.

Pentru Hotel Astoria, Stanciu urmează să plătească 2,5 milioane de euro. Din nou se ridică întrebarea: CARE ESTE PROVENIENȚA ACESTOR BANI?

În declarația de avere nu se regăsesc aceste sume!

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ